Likier kawowy*

Mycha

Moderator
Mar 13, 2006
2,694
0
0
Nie,jobi nie ruszam go az do Sylwestra i przy gazetce albo ksiazce sie ubzdryngole
cheers.gif
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Zula

Member
Kwi 30, 2006
623
0
0
Też się przyłączam do podziękowań za przepis.
Likier zrobiłam na święta i okazało się, że z jednej porcji to mało!
 

kasaaja

Member
Sty 30, 2007
13
0
1
Likier jest pyszny. Jak długo może stać ? W maju mam imprezę rodzinną . Dla Pań do ciasta i kawki likier kawowy pychotka.Dzięki Jobi
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,188
2,741
113
kawazmlekiem @ 15 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=562803Jest świetny. Teraz muszę się tłuc po łapach, bo to na prezent zrobiłam.
Tłukę się po łapach razem z Tobą, bo też właśnie zrobiłam.

Najwięcej czasu straciłam przy filtrowaniu kawy, bo nie znając się zupełnie na niej kupiłam bardzo drobno zmieloną i po przecedzeniu przez najdrobniejsze sitko i tak dużo fusów zostało. Musiałam przefiltrować, bo nie chciałam mieć w środku osadu z fusów.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Takiego smaka mi narobiłyście że właśnie lecę robić
icon_lol.gif
i musiałam dokupić wódeczki bo kurcze niepłną szklankę mam w lodówce
icon_confused.gif
dobrze że w setkach sprzedają
icon_biggrin.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Ja też dzisiaj uległam sile sugestii, bo tytuł widać było na głównej cały czas
icon_lol.gif
i zrobiłam ten likier - pyszny
mniam.gif
Tylko zapomniałam, że teraz ćwiartki wódki to unijne 200 ml, a nie 250 jak kiedyś, więc ciut słabszy pewnie jest ale może go wzmocnię spirytusem odrobinkę
icon_mrgreen.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
A myślicie, że mogłabym dodać 50 ml grappy zamiast tego spirytusu? Ta którą mam nie jest specjalnie aromatyczna to chyba nie przebije się przez tę kawę, w dodatku tylko 50 ml?
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
hazo @ 16 Aug 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=563496Najwięcej czasu straciłam przy filtrowaniu kawy, bo nie znając się zupełnie na niej kupiłam bardzo drobno zmieloną i po przecedzeniu przez najdrobniejsze sitko i tak dużo fusów zostało. Musiałam przefiltrować, bo nie chciałam mieć w środku osadu z fusów.
Bardzo cenna uwaga.
Ja też zaparzyłam drobno mieloną i tego mułu jest po prostu fuuuuuuul.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy