Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
tatter - ale piękne....
Ja też mogę być zadowolona, bo pierwszy raz wyszły mi takie na jakich mi zależało. Ładnie upiekło się rolowane w środku maku ciasto, są równe i bardzo dobre.
Jeden zamroziłam więc zdjęcie wrzucę jak będzie konsumpcja. Dzieki za przepis, który już został zapisany na kolejne święta i nie tylko, bo ciasto jest bardzo dobre w smaku i do obróbki.
Pozdrowionka
zdjęcia trochę mało apetyczne bo przed zastygnięciem lukru i uwolnieniem roigalików z nadmiaru tegoż, ale ciasto jest niesamowicie łatwe w obróbce, świetnie wyrasta w piekarniku- ja robię trochę inaczej niż w przepisie bo wkładam blachy z ciastem najpierw do zimnego piekarnika i nastawiam temp. na 50C, i wtedy rogaliki zaczynają pięknie rosnąć, gdy uznam, ze wystarczająco to włączam już normalną temperaturę 180C.
Witam Wszystkich, jestem nowa. Ale szczęśliwa. 2 razy piekłam tę struclę(masa Bakalland podrasowana wg wskazówek szanownego grona). 2 razy sukces. A jestem gamoniem drożdżowo-struclowym, jakem starawa kobieta
DZIĘKI JOANNO, DZIĘKI WSZYSTKIM ZA WSKAZÓWKI. ZOSTANĘ TU NA DŁUŻEJ JEŚLI MOŻNA
Mam zwykły piekarnik taki przenosny i nie wiem czy uchylanie w nim drzwiczek będzie dobrym pomysłem . Czy można upiecz w nim strucle bez uchylania drzwiczek jak jest w przepisie ?
Myślę, że powinnaś odstawić strucle na jakieś pół godziny do wyrośnięcia, a potem piec w temperaturze 175 - 180 stopni aż będą gotowe, rumiane i wypieczone. Nie zajmie to pewnie więcej jak 30 - 40 minut.