Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

magdziorek 13

Member
Lut 16, 2012
50
0
0
witam was wczoraj miałam taki sam problem masa mi tak wysychała jak nigdy do tąd jakiś pechowy dzień a tym bardziej że robiłam pierwszy raz tort o takich kształtach .
Nie wierzyłam ze mi się uda zrobić na czas tego torta po tym jak masa nie chciała współpracować ale wyszło.
cb323f1f10a5bc41370f7101f14027ef,10,19,0.jpg

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Dziewczyny!!! bardzo bardzo prosze o linki do tutoriali jak zrobić wózeczek i buciki, mam zrobić tort na chrzest i fizycznie nie dam ragy przekopać 150 stron wątku, może macie gdzieś wyciągnięte linki do tych rzeczy
bussi.gif

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
Dziewczyny!!! bardzo bardzo prosze o linki do tutoriali jak zrobić wózeczek i buciki, mam zrobić tort na chrzest i fizycznie nie dam ragy przekopać 150 stron wątku, może macie gdzieś wyciągnięte linki do tych rzeczy
bussi.gif

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
czarnowodzianka @ 29 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1273337dzięki za link. Mam jeszcze prosbę o przepis mam zrobic tort czekoladowo-malinowy na smietanie, moze robiłyscie i macie sprawdzony przepis???
W sezonie wiadomo do ubitej smietany dodaję malin, a gdy do dyspozycji mam tylko mrożone to: rozmrazam je, zlewam sok,miksuje i przecieram, sok podgrzewam rozpuszczam w nim żelatynę
i łączę z malinami, taka "galaretką" smaruje biszkopty, ale mozna też dodac bezpośrednio do śmietany.

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
fantastycznie @ 30 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1273688W sezonie wiadomo do ubitej smietany dodaję malin, a gdy do dyspozycji mam tylko mrożone to: rozmrazam je, zlewam sok,miksuje i przecieram, sok podgrzewam rozpuszczam w nim żelatynę
i łączę z malinami, taka "galaretką" smaruje biszkopty, ale mozna też dodac bezpośrednio do śmietany.
A ja mrożone "wtykam" w tort przełożony ubitą śmietaną - maliny dużo lepiej niż np. truskawki wyglądają po rozmrożeniu, a dzięki użyciu zamrożonych do śmietany pozostają w całości
icon_biggrin.gif

I polecam mrożone maliny z Lidla - są świetnej jakości, duże, całe owoce
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
pscolki @ 30 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1273733A ja mrożone "wtykam" w tort przełożony ubitą śmietaną - maliny dużo lepiej niż np. truskawki wyglądają po rozmrożeniu, a dzięki użyciu zamrożonych do śmietany pozostają w całości
icon_biggrin.gif

I polecam mrożone maliny z Lidla - są świetnej jakości, duże, całe owoce
icon_wink.gif
I na pewno mniej "babraniny"
rofl.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy