czarnowodzianka
Member
- Lut 21, 2012
- 320
- 0
- 0
dzięki za link. Mam jeszcze prosbę o przepis mam zrobic tort czekoladowo-malinowy na smietanie, moze robiłyscie i macie sprawdzony przepis???
czarnowodzianka @ 29 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273348"Paulad111 poszłam na łatwizne kupiłam plastikowy zestaw hehe"
Powiedz gdzie sama chce zrobic odlew z masyna allegro kupiłam, masz tu link do takieo zestawu http://allegro.pl/zestaw-na-tort-boisko-pi...2225022810.html
Vanilka @ 28 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1272995beata więcej barwnika mniej alkoholu i jeżeli lodówka szroni na tylniej ściance to odizoluj tort od tej ścianki np. kawałkiem tekturyDziękuję Vanilko![]()
beata34 @ 30 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273601Dziewczyny!!! bardzo bardzo prosze o linki do tutoriali jak zrobić wózeczek i buciki, mam zrobić tort na chrzest i fizycznie nie dam ragy przekopać 150 stron wątku, może macie gdzieś wyciągnięte linki do tych rzeczy![]()
czarnowodzianka @ 29 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273337dzięki za link. Mam jeszcze prosbę o przepis mam zrobic tort czekoladowo-malinowy na smietanie, moze robiłyscie i macie sprawdzony przepis???W sezonie wiadomo do ubitej smietany dodaję malin, a gdy do dyspozycji mam tylko mrożone to: rozmrazam je, zlewam sok,miksuje i przecieram, sok podgrzewam rozpuszczam w nim żelatynę
i łączę z malinami, taka "galaretką" smaruje biszkopty, ale mozna też dodac bezpośrednio do śmietany.
fantastycznie @ 30 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273688W sezonie wiadomo do ubitej smietany dodaję malin, a gdy do dyspozycji mam tylko mrożone to: rozmrazam je, zlewam sok,miksuje i przecieram, sok podgrzewam rozpuszczam w nim żelatynę
i łączę z malinami, taka "galaretką" smaruje biszkopty, ale mozna też dodac bezpośrednio do śmietany.A ja mrożone "wtykam" w tort przełożony ubitą śmietaną - maliny dużo lepiej niż np. truskawki wyglądają po rozmrożeniu, a dzięki użyciu zamrożonych do śmietany pozostają w całości![]()
I polecam mrożone maliny z Lidla - są świetnej jakości, duże, całe owoce![]()
pscolki @ 30 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273733A ja mrożone "wtykam" w tort przełożony ubitą śmietaną - maliny dużo lepiej niż np. truskawki wyglądają po rozmrożeniu, a dzięki użyciu zamrożonych do śmietany pozostają w całości![]()
I polecam mrożone maliny z Lidla - są świetnej jakości, duże, całe owoce
I na pewno mniej "babraniny"![]()
beata34 @ 30 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1273600Dziewczyny!!! bardzo bardzo prosze o linki do tutoriali jak zrobić wózeczek i buciki, mam zrobić tort na chrzest i fizycznie nie dam ragy przekopać 150 stron wątku, może macie gdzieś wyciągnięte linki do tych rzeczy![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.