Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
pipi, nie umiem wstawić wszystkich zdjęć od razu i tak pykam po jednym
icon_smile.gif

Załączniki

• pipi.JPG
    pipi.JPG
    343.6 KB · Wyświetleń: 0

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was założyła sobie firmę zajmującą się pieczeniem tortów? Jeżeli tak to proszę o meila z informacjami jakie formalności trzeba załatwic. prosze o meila poniewaz to chyba nie jest miejsce na takie pytania i odpowiedzi. Pozdrawiam
Dorota519@gmail.com

vikisvp

Member
Sty 11, 2012
29
0
0
Dorota ja też przymierzam się do "legalnej" sprzedaży tortów. Firmę już mam i to by była działalność dodatkowa. Zastanawiam się czy tylko został mi sanepid (moje badania, badania wody itp.) czy jakieś inne warunki trzeba jeszcze spełniać. Jak bys juz coś wiedziała to daj znać.

Lut 21, 2012
320
0
0
Dorota519 @ 21 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1293188Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z was założyła sobie firmę zajmującą się pieczeniem tortów? Jeżeli tak to proszę o meila z informacjami jakie formalności trzeba załatwic. prosze o meila poniewaz to chyba nie jest miejsce na takie pytania i odpowiedzi. Pozdrawiam
Dorota519@gmail.com
Ja bym też była zainteresowana stroną formalną jak to wygląda moj e-mail czarnowodzianka@wp.pl

mag-pio

Member
Wrz 13, 2006
27
0
0
Przydałby się osobny wątek i osoba, która jakoś zalegalizowała swoją słodką działalność i podzieliłaby się swoimi doświadczeniami. W Polsce oczywiście, bo tu jak wiadomo, w domu piec "na sprzedaż" nie wolno. Swego czasu na tortolandii była ciekawa dyskusja na ten temat, szkoda, że się urwało :/
wklejam linka, mam nadzieję, że można legalna sprzedaż wypieków

Siarita

Member
Maj 15, 2012
16
0
0
Słuchajcie, mądrzy Ludzie! Chciałabym cały (malutki) torcik pokryć barwioną na złoto masą. Mam barwnik w proszku, ale jasny złoty. Czuję przez skórę, że musiałabym zużyć cały słoiczek, by masa rzeczywiście była prawdziwie złota. Żałuję, że nie mam aerografi, ale do rzeczy. Czy jest sposób na pomalowanie białej/żółtej masy roztworem barwnika w proszku np. z wodą, alkoholem? Jak to się będzie zachowywać? Masa przy wodzie chyba zmięknie, mam rację?

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
trochę ćwiczeń przed piątkowym tortem w stylu Kelvin'a Chua ...
zdaję sobie sprawę, że do Mistrza mi daleko, ale tak bardzo mi się to podoba!!!

ma_e.JPG

ma_e2.JPG

Załączniki

• ma_e.JPG
    ma_e.JPG
    86.1 KB · Wyświetleń: 0
  • ma_e2.JPG
    ma_e2.JPG
    89.5 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
jeśli robię duże płaszczyzny, to "maluję" na sucho - choć czasami sie zdarza, że lekko "zwilżam" całą powierzchnię masy mgiełką mocnego alkoholu
icon_wink.gif

a gdy potrzebuję tylko troszkę podmalować, to rozrabiam proszek w malusieńkiej ilości alkoholu...
im mocniejszy, tym lepiej - szybciej paruje i jest mniejsze prawdopodobieństwo "rozpuszczania" się masy cukrowej...

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy