Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Co do tych narzędzi to prawda... co numer sztuka.Ponieważ otrzymałam sondażowo od De Agostini pierwsze 4 numery to mam tym samym następne narzędzie kulkowe
gruebel_2.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
też tak myślałam zastanawiając się nad prenumeratą, ale w końcu zdecydowałam się, bo chociaż w gazetkach będę mieć jakieś instrukcje itp. bo ja ciemna masa jestem. Poza tym jeszcze jakieś inne różne różności mają być, o których nawet nie mam pojęcia. Najwyżej przerwę kupowanie jak mi się znudzi i uznam, że nie warto dalej.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Alutka77

Member
Wrz 14, 2012
3
0
0
TORT LATARNIA - pomóżcie

Witam

Potrzebuję zrobić dla synka tort , na którym będzie stała latarnia morska.Szukałam wszedzie jakichś inspiracji , ale nie znalazłam.
Proszę pomóżcie-robił ktos z Was może taki tort .

Jestem nowicjuszką , ale bardzo chciałam zrobić coś takiego .

Alutka

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
O - a może przydałby się taki watek "szukam pomysłu na tort - pomocy!" - bo bardzo dużo tych próśb pada to może podobnie do "szukam przepisu na..." tu byłby "szukam pomysłu"? Trzeba by tylko zmienić tytuł i niech sobie żyje wątek pomysłowy - co?
gruebel_2.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ja jestem za ale trzeba by przeforsowac to u Modow bo teoretycznie tu powinny sie znajdowac przepisy. Powinny byc tez tematy typu: moje torty - gdzie chwalimy sie jaki torty udalo nam sie zrobic. Poki co to wszystko jest w jednym temacie i to dosc chaotycznie.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
lambethka - zakochać się można w Twoim kucyku!
anbetung.gif

asiulla - nie wiem co Ty chcesz od swojej lali - śliczna jest!!!
sylka66, a Twój głodek wymiata
daumen.gif

a ja znów cycuchy
rofl.gif

agata.JPG

agata2.JPG

Załączniki

• agata.JPG
    agata.JPG
    107.6 KB · Wyświetleń: 0
  • agata2.JPG
    agata2.JPG
    129.3 KB · Wyświetleń: 0

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Na temat tortow sie nie wypowiadam bo normalnie slow brak-takie piekne wszystkie,ale mam prosbe o przepis na najnajnajprostrza mase cukrowa,taka do wyciecia kwiatkow.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Vidarko, wedlug mnie najprostsza jaka nie da sie popsuc zlym odmierzaniem skladnikow to masa na bazie pianekmarshmallows.
Przepis jest taki:
400 g pianek
3 lyzki wody
1 kg cukru pudru

Wykonanie:
Pianki wspypujemy do miski, zalewamy 3lyzkami wody i wstawiamy na pelna moc do mikrofali na kilkanascie sekund (az napuchna). Na stolnice przesiewamy polowe cukru pudru, robimy dolek i dodajemy pianki. Zagniatami powoli, podbierajac pianki od spodu przez wartswe cukru pudru bo inaczej obkleja sie nam palce. Dodajemy po troche reszet cukru pudru i zagniatamy. Cukier puder dodajemy tyle by masa byla plastycztna i nie za twarda. Czasami wejdzie cale kilo, czasem mniej.
Pianki mozna tez rozpuscic w kapieli wodnej zamiast mikrofali.
icon_biggrin.gif

Asiula - piekne i jak zwykle, tradycyjnie, bez zmian, jako pewnik najbardziej mega estetyczne
icon_biggrin.gif

malena - cycuchy pierwsza klasa - mezu powiedzial ze szkoda jesc - lepiej sie wtulac
icon_biggrin.gif

ja wkleje moje 3 godzinne wypociny. Czasu bylo malo, pracy duzo i porobilam mase bledow. W konkursie na najgorzej oblozony tort miesiaca zjelabym conajmniej drugie miejsce. W kategorii tort z najgorszym cellulitem - pierwsze
icon_lol.gif
Uznajmy, ze tak wlasnie tort NIE powinien wygladac
icon_lol.gif

Załączniki

• Annamaly.jpg
    Annamaly.jpg
    50.2 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
lambethko, ale świetny motor, miałam i ja ostatnio motor popełnić, ale mnie pokonał... zazdroszczę talentu (no i fajnej masy, która pozwala na takie precyzyjne lepienie)
asiula, czy dobrze widzę, że te twoje torty takie dosyć wysokie są? Ile mają warstw biszkopta? a może to zdjęcie przekłamuje? Za to chyba średnica mała? Kiedyś zrobiłam z 4 placków biszkoptowych i wyszedł straszny kolos...

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Vidarka @ 15 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1343490
icon_redface.gif
Nie mam pianek
icon_redface.gif
Mam cukier puder i malutki sloiczek glukozy
icon_redface.gif
nawet chyba zelatyny nie mam
icon_redface.gif
No to szkoda że nie masz żelatyny chociaż trochę... jakbyś miała żelatynę i galaretki mogłabyś zrobić taką masę https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16044 skoro chcesz tylko kwiatki zrobić to ta byłaby najlepsza, bo nie potrzebujesz masy z kilograma cukru tylko troszkę
icon_smile.gif

Bina

Member
Maj 11, 2010
52
0
0
Lambethko taki "niedoskonaly"tort to ja bym chciala umiec zrobic w 3 godziny
rofl.gif
,a to moj weekendowy,troche podobny do twojego
icon_wink.gif

008.JPG

Załączniki

• 008.JPG
    008.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy