Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
agnlew8009 @ 10 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408590a ja zakupiłam ksiązkę jak robić kwiaty z masy cukrowe i będę się pilnie uczyć
rofl.gif
Pochwal się, jaką?

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Anglew ja też mam zamiar kupić ten zestaw.

tort robiłam z córkami, młodsza lepiła koniki, z plasteliny lub modeliny jest wstanie ulepić wszystko, miało być tak pięknie, ale jak przyszło do lepienia z masy - masakra, koniki nie chciały stać więc siedzą/leżą, elemeny nie chciały się sklejać, cud że wogóle ulepiła

Załączniki

• 3_latka_misi.jpg
    3_latka_misi.jpg
    47.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 3_latka_misi3.jpg
    3_latka_misi3.jpg
    64.1 KB · Wyświetleń: 0

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
doris71 @ 10 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408612Anglew ja też mam zamiar kupić ten zestaw.

tort robiłam z córkami, młodsza lepiła koniki, z plasteliny lub modeliny jest wstanie ulepić wszystko, miało być tak pięknie, ale jak przyszło do lepienia z masy - masakra, koniki nie chciały stać więc siedzą/leżą, elemeny nie chciały się sklejać, cud że wogóle ulepiła
Zestaw bardzo fajny,dla kogoś kto chce nauczyć się podstaw
A torcik śliczny
anbetung.gif

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Doris w corkach wiedze przyszle mistrzynie tortowe
anbetung.gif
wink.gif

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
witam Was kobietki..mam problem,i dlatego tutaj piszę..a mianowicie muszę przygotować tort na podójne urodziny na 18-tkę i na 50-tkę,dla syna i ojca,czyli impreza na jednej sali,i nie mam pomysłu co można byłoby im zrobić
dontknow.gif
myślałam żeby zrobić tort w kształcie kapsla,a drugi w kształcie znaku drogowego..pomóżcie proszę!

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Justee @ 10 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408647witam Was kobietki..mam problem,i dlatego tutaj piszę..a mianowicie muszę przygotować tort na podójne urodziny na 18-tkę i na 50-tkę,dla syna i ojca,czyli impreza na jednej sali,i nie mam pomysłu co można byłoby im zrobić
dontknow.gif
myślałam żeby zrobić tort w kształcie kapsla,a drugi w kształcie znaku drogowego..pomóżcie proszę!
Moze się skupić na tym kapslu, czy tam innym symbolu alkoholu i hasło u syna JUŻ u ojca JESZCZE i wspólne MOŻESZ i pod spodem czy juz na podstawie WASZE ZDROWIE!!!
Coś bym kombinowała w tym kierunku
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Cinka @ 10 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408672Moze się skupić na tym kapslu, czy tam innym symbolu alkoholu i hasło u syna JUŻ u ojca JESZCZE i wspólne MOŻESZ i pod spodem czy juz na podstawie WASZE ZDROWIE!!!
Coś bym kombinowała w tym kierunku
icon_smile.gif
dziękuje serdecznie
bussi.gif
może faktycznie pójdę w tym kierunku..w sumie jeszcze nidgy nie robiłam "kapsla",i nie wiem czy podołam
icon_question.gif

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Dziewczyny czy któraś posiada taką foremkę

3044672477.jpg

proszę o podpowiedz jak to używać żeby wychodziły perły bo mi wychodzi jak tasiemka z kulkami
baa.gif

Załączniki

• 3044672477.jpg
    3044672477.jpg
    3.6 KB · Wyświetleń: 0

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
fabia1 @ 10 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408701Zapomniałam pochwalić wszystkie torty bombowe
Fabia, ja mam i niestety tez mi wychodzi tasiemka z kulkami! Próbowałam na różna sposoby i niec. Może ze mną coś nie halo!! Też chętnie podpatrzę podpowiedzi! Myślę, że silikonowa byłaby lepsza. Taka co ma kilka rozmiarów kulek. Ale ona niestety droga

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny wszystkie torciki prze, prze, przepiękne
anbetung.gif

Jo_anno1 masz jakiś szablon na buciki?, bardzo mi się podobają te dla Gabrysi, powiedz sznurówki z pistoletu wyciskałaś?

Aniu i fabia1 a jakby pomalować farbką perłową?
gruebel_2.gif
może wtedy bardziej by przypominały perły? kurcze wszystkie te silikonowe formy są bardzo drogie
baa.gif
, ale nie długo w którymś numerze Dekoracji Ciast ma być silikonowa forma na muszelki, ja już tylko nie które numery kupuje
rofl.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0

Karolina794

Member
Lut 15, 2013
42
0
0
Mam pytanie do dziewczyn ,które pracuja na kupnej masie cukrowej
icon_wink.gif
)))Podpowiedzcie proszę jaka nadaje się do robienia kwaitków i figurek?Może macie linki do sklepu gdzie ją kupujecie.Zamówiłam na allegro,ale lipa straszna ;-(

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Jakby ktoś robił tort dla wegan to przetłumaczyłam sobie ze strony SATIN ICE, że ta masa plastyczna " Nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego (wegańskie)." , tylko u nas w polsce jest trochę droga.
icon_neutral.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 11 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1408742Jakby ktoś robił tort dla wegan to przetłumaczyłam sobie ze strony SATIN ICE, że ta masa plastyczna " Nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego (wegańskie)." , tylko u nas w polsce jest trochę droga.
icon_neutral.gif
a jak to się ma do składu podanego n stronie?
"białko jaja"? to jak? bo pettinice też ma "białko jaja" i ja właśnie zer względu na to ją odrzuciłam (bo nie ma żelatyny)

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Wczoraj robiłam tort z syrenką Ariel. Szło mi koszmarnie, ogólnie jestem bardzo niezadowolona:( O ile rafa koralowa jest całkiem ok i chyba ratuje ten tort o tyle Arielka jest koszmarem
icon_sad.gif
((( Mam nadzieję, że klienci (znajomi męża) nie są wielkimi estetami...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy