agusia @ 13 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448646Przepiękne...Ja bym chyba tak nie potrafiła...
A wie ktoś może, gdzie kupić barwniki spożywcze?
Witam .
Ja Przeważnie kupuje w sklepie internetowym . Przesyłka jest wysyłana expresowo .Mają tam tez mnóstwo pomysłów na inne ciekawe torty , ciastka itd.
www.tortownia.pl
goskam @ 7 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=785778Kolejny torcik.Masa przez tydzień leżała w lodówce,jej właściwości siś nieco zmieniły,jest jest jeszcze fajniejsz
Prześliczny!
stefanka-m @ 28 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=653630Ten tort jest dla mojej mamy, a nad tortem dla btarowej i jej nowo narodzonej córeczki wciąż pracuję.
Pokaż załącznik 21712
Pokaż załącznik 21713
Pokaż załącznik 21714Rozyczki przepiekne ja tez takie chceMi niestety ta masa nie wyszla a probowalam 2 razy. to chyba dlatego ze dopiero sie ucze![]()
![]()
Cukierniczka @ 22 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=826376Mam jeszcze jedno pytanie, moze glupio zabrzmi ale: jaki ksztal wykrajacie w masie by zrobic jeden platek i potem z innymi polaczyc w cala roze? robicie to nozykiem czy lepicie platek w reku z malutkiej ilosci tej masy?? (przepraszam za tandetne pytanie, ale ejstem strasznie dociekliwa)i w ktorym momencie robienia masy najlepiej dodac barwnik??
Korzystam z masy bardzo podobnej w składzie do podanej przez cinkę i zawsze daję barwniki do małych porcji całkowicie ogólnie wyrobionej masy. Po ponownym wyrobieniu ,wykrawam okrągłe płatki i dzielę na pół i takimi półpłatkami oklejam ołówek.Jeśli chcesz aby płatki błyszczały, po rozwałkowaniu masy posmaruj ja olejem.Inny sposób to pomalowanie wykonanych różyczek jakimś błyszczącym (srebrnym lub innym) spożywczym barwnikiem.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.