bahomet @ 15 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=603049le tam kupic. nie ma takiej satysfakcjiwole krzywe ale swoje![]()
![]()
biale zrobie z masy z marshmallows i tak mialam zamiar obie wyprobowac.I robilas ? I jak ?
JotHa @ 30 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=612391I robilas ? I jak ?jotha przepraszam, dopiero dzisiaj tu wrocilam. nie robilam z tej masy z marshmallow. zrobilam inny tort w koncu, bo dostalam wisienki w zalewie...
za to chcialam napisac, ze moje ciasto na rozyczki bylo w lodowce dokladnie 1,5 miesiaca, dobrze zawiniete w folie przezroczysta, i do konca bylo miekkie i gotowe do formowania. polecam jednak robis swieze roze nie wiecej niz tydzien przed bo pozniej traca kolor, tzn. ladne sa ale takie pudrowe a nie soczyste kolory.
Ignis1 @ 25 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=652619byleco tort super Ci wyszedł .Proszę Cię podaj mi ten przepis do robienie tej masy i jak dokładnie robiłaś.Ja próbowałam ,ale mi nie wychodziło. Co dałaś do ciemnej masy-kakao?Przepis na mase jest dokladnie ten sam, ktory podala Cinka, ja zrobilam tylko z polowy porcji (i tak wychodzi duzo). Robilam dokladnie tak jak jest w przepisie nic nie zmienialam. Zagotowalam margaryne z woda dodalam maki i zamieszalam mikserem zawsze to bezpieczniej i nie zrobia sie grudki. Generalnie nie czekalam zeby wystyglo tylko dodalam odrazu cukier puder i zagniotlam. Dziewczyny naprawde nie wiem dlaczego, niektorym nie wyszlo, byc moze dawalyscie nie takie proporcje przez przypadek? Ta ciemna masa to poprostu dodane kakao![]()
Cinka @ 25 Jan 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=652659Byleco - gratuluję!!! Tort wyszedł pierwsza klasa - te kremowe i czekoladowe róże ślicznie ze sobą współgrają na beżowym tle - jak dla mnie - BOMBA!!!
Dziekuje![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.