Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
sabinal, świetnie
icon_smile.gif
, a może tak spróbowac z modeliną ? ja mam taki plan
icon_smile.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
sabinal fajny pomysł, ja kombinowałam jak to zrobić z silikonu, ale Ty to genialnie uprościłaś
daumen.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Sabina pomysł na pewno wykorzystam to jest myśl martwiłam się o moją Ewę a to !!!! to jest genialne
anbetung.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Sabinal-- super patencik. Ja już kiedyś myslałam o masie solnej. O silikonie też. Kiedyś czytałam że chłopak zrobił sobie odlew pary modej i z czekolady odlewał. Jak już pisałam , ostatnio znalazłam z jakiej masy można bezpiecznie robić takie odciski, tutaj jest dużo na ten temat http://www.makeyourownmolds.com/how-to-make-a-simple-mold-ss . Tylko to w USA jest
icon_mrgreen.gif

Pragnę poinformować szanowne grono iż właśnie przetestowałam nabłyszczanie kwiatka-lilii parą z żelazka. Sprawdzone, działa
icon_exclaim.gif
Polecam
icon_mrgreen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Chachu łobrazeczki to ja sobie pooglądam, ale czytać?
dontknow.gif
Masa cukrowa jest na pewno bezpieczna. A wogóle to był pomysł "złościowy" ale chyba wyszedł. Może komuś nasunie się jeszcze coś mądrzejszego.
Monsai niczego nie robiłam z modeliny. Czy ona zastyga? Ta "foremka" ze zdjęcia jest twarda jak kamień i mogłam mocno wciskać w nią masę żeby dobrze odbić nos, poliki,oczy.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
hehe ja tez wlasnie myslalam zeby z masy wysuszac takie odciski.. ale narazie nic nie odciskalam
icon_razz.gif
nie mam co hahaha..

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
mam nadzieję że jutro przejdę do czynów więc wieczorem lub pojutrze pokarze co z tego wynikło!

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Jo_anna1 @ 8 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088546O żelazku nie pomyślałam
gruebel_2.gif
rofl.gif

kiedyś mój motylek odpłynął jak go" przefrunęłam" nad dziubkiem gotującego czajnika
icon_mrgreen.gif
Wiem... wysłalaś go od razu w kosmos bez biletu powrotnego
rofl.gif

AAA mama mi podpowiada żeby uważać na ręce bo ja taka byłam podjarana że złapałam kwiota w rękęi dobrze że mi powiedziałą abym go przez ręczik chociaż trzymała
dump.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
cry_1.gif
Byłam dziś z siebie dumna jak paw i szybko zostałam ukarana. Pooglądałam sobie właśnie jak sobie radzą rosjanki i
icon_redface.gif
ze wstydu wskakuję pod stół. Te kobiety tyle robią same! Buźki też wymyśliły tylko, że z jakiejś masy plastycznej
narzędzia, foremki do kwiatów, wałki itd.

Któraś z Cinek pisała, że nie ma wykrawaczek do kwiatków- polecam min.stronę 8 - 10

katrina_m

Member
Sty 16, 2011
32
0
0
ja narazie też nie mogę pozwolic sobie na zakup nowego sprzetu więc u mnie w szafie jest mnósto drobiazgów które tak naprawdę nie nadają się do ciasta
dump.gif

ale po odpowiednim przygotowaniu są super:)
np zamiast wałka (miałam mały i odznaczał sie na masie brzeg wałka) używam rurki pcv a do wałkowania małych elementów jako podkładka służy mi przezroczysta sztywna koszulka do dokumentów
i jeszcze parę innych rzeczy zwiniętych od moich brzdąców
icon_mrgreen.gif

a w sklepach po "5 zł" można znaleść prawdziwe skarby
icon_mrgreen.gif

ale na tą stronę też zajrzę bo parę "nowości " zauważyłam
icon_smile.gif

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
Katrina, dzieci to skarbnica takich drobiazgów, u mnie np. podkradłam Kacperkowi pałeczkę o cymbałków bo ma kulke na końcu i tym przejeżdżam płatki kwiatów, do wyciskania włosów pożyczam jego wyciskarkę od ciastoliny i wiele takich innych malutkich wynalazków które nadają się do masy cukrowej
icon_smile.gif

Dziękuję za wiadomości na pv dzisiaj pomęczę wieczorem lilie ;)

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
sabinal @ 8 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088572Monsai niczego nie robiłam z modeliny. Czy ona zastyga? Ta "foremka" ze zdjęcia jest twarda jak kamień i mogłam mocno wciskać w nią masę żeby dobrze odbić nos, poliki,oczy.
Tak-modelina jest bardzo dobrym materiałem, ponieważ wrzucona (oczywiście już zrobiony wzór) do wrzątku i gotowana kilka minut twardnieje na kamień i nic a nic Ci juz się nie rozpuści. Robiłam biżu z modeliny, figurki, magnesy, broszki. Warto spróbować
icon_smile.gif
Ja jak tylko wyzdrowieję i wyjdę na miasto, to lecę po modeline właśnie
icon_smile.gif
hociaż uważam, że pewnie dobre by były i inne masy dostępne w art sklepach,glinki itp. , np samoutwardzalne
icon_smile.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
A czy i do was na pocztę przyszedł mail ze sklepu tortownia.pl z reklamą obecności w DDtvn i przy okazji nowym szkoleniem właśnie tej torebki?

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
iza-gr @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088752A czy i do was na pocztę przyszedł mail ze sklepu tortownia.pl z reklamą obecności w DDtvn i przy okazji nowym szkoleniem właśnie tej torebki?
ja dziś dostałam, ale jeszcze nie zdążyłam obejrzeć. nie ma co sklepik się rozrasta, choc najtaniej nie jest ale obsługa fajna i przesyłki ekspresowe. Własnie otrzymałam moje zakupki (od męża na urodzinki, więc weekend w kuchni;-))
a mam pytanko czy któraś używa tego znacznika? http://www.tortownia.pl/sklep,1164,63,PME,...eta_gladka.html bo nie wiem jak gruba masa ma być pod niego
gruebel_2.gif
a nie chcę jej porwać;-(

Ostatnią edycję dokonał moderator:

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Dziewczyny gotowała juz któraś modelinę ile trzeba ja utwardzać? kupiłam lalkę i modelinę chcę zrobić sobie formę buźki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy