Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
O cholibcia Chachu, świetna fotorelacja. Dziękujemy za już. Prosimy o więcej.
icon_biggrin.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Cieszę się że się wam spodobało i mam nadzieję że się przyda. Patenty nie są moim pomysłem raczej podejrzanym.
Jeśli będziecie miały ochotę to wpiszcie sobie na youtube Ben Iz (S?)rael nie pamiętam czy przez s czy z Ben Izrael. No jestem przekonana że w tej branży robi najpiekniejsze torty kwiatowe, a poza tym jest tak sympatyczny, łysiutki i usmięchnięty jak słoneczko, humor poprawia
icon_mrgreen.gif
.To on te łyżeczki ciachał. Te szybki (tak to nazywam) do chowania listków można oczywiście kupić profesjonalne , za ileś tam ale ten sposób też jest ok.

Ulinqa-- czy ang. strony też cie interesują?

LeNinka

Member
Sie 14, 2005
944
0
0
To ja jeszcze tylko powiem szybciutko
icon_wink.gif
, że już nie ma o czym mówić.
icon_mrgreen.gif

Cinka mnie właściwie wyręczyła w swoim ostatnim poście. Cinko, dziękuję.
knuddelz.gif

Iza-gr, zachęcam, spróbuj tort dobrze schłodzić przed obłożeniem go masą. Wtedy nawet jeśli jest bardzo nasączony nic nie powinno wypłynąć.
wink.gif

bo66

Member
Kwi 4, 2008
370
0
0
chachu link do wspomnianego przez Ciebie mistrza.http://www.youtube.com/watch?v=ZBfjxuSohek&feature=related
Obejrzalam wszystkie cos wspanialego.

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Martyna może masz męża, szwagra albo sąsiada z dobrze wyposażonym garażem? Ja mam kulkę z łożyska przyspawaną do śrubokręta.Kulka kosztuje 30 groszy a śrubokręt może być stary albo złamany.Wczoraj kupiłam zestaw nożyków w Biedronce i po małych przeróbkach też do wykorzystania( gdzieś na forum widziałam link).
wink.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Tymcia dzieki,zatrudnie wiec meza do zrobienia kulki, nozyki mam rozne bo zajmuje sie tez carvingiem a kulke musze miec i basta

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Tymcia @ 26 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081429Martyna może masz męża, szwagra albo sąsiada z dobrze wyposażonym garażem? Ja mam kulkę z łożyska przyspawaną do śrubokręta.Kulka kosztuje 30 groszy a śrubokręt może być stary albo złamany.Wczoraj kupiłam zestaw nożyków w Biedronce i po małych przeróbkach też do wykorzystania( gdzieś na forum widziałam link).
wink.gif
W Carfur takie same nożyki widziałam za 5.80 nie są jedynie tak ładnie zapakowane na stoisku z narzędziami polecam,ja sama kupiłam nożyki tapicerskie w sklepie wszystko za 2.50
icon_smile.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
ale faza, wyglada na proste ale pewnie jak przyjdzie co do czego to takie nie jest ,tak jaki ze wszystkim

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
a do mnie dzisiaj przyszła paczuszka z tortowni
dance.gif
i narzędzie kulkowe (stwierdziłam, że raz sobie moge pozwolić na profeskę a co ;D ), i wykrawaczki do mini kwiatuszków i packa, i tutka i papilotki i szczypce... cudeńka po prostu...
Tylko kto mnie nauczy jeszcze równo kłaść mase na całośc tortu ????
cry_1.gif
Why mi nie wychodzi?? WHY???!! ;(

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Martyna22a, dziewczyny tu w kółko powtarzają,że ćwiczenia czynią mistrza. No to do roboty i próbować trzeba.
icon_biggrin.gif

Monsai, witaj w klubie, znaczy się wsiąkłaś.
wink.gif
Do wałkowania masy mam wałek zrobiony z kawałka rurki od mopa( rada jednej z cinek). Na końce rurki zakładam dwie takie same nakładki, pierścienie ( gumowe kupione w OBI) i w środku masa wałkuje się na taką samą grubość.
Uf. nie potrafię tego bardziej obrazowo wytłumaczyć.
gruebel_2.gif

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Zobaczcie jakie maleńkie kulki kupiłam w sklepie z art. dekoratorskimi.

Załączniki

• 2011_01_26__00001.jpg
    2011_01_26__00001.jpg
    62.2 KB · Wyświetleń: 0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Tymcia --super, ja też kcem takie
wink.gif

Monsai-- nie beeecz
bussi.gif
Co ci konkretnie nie wychodzi? Rwie się, są nierówności ?? No co ?? Pomożemy!!!!!

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
ulinqa @ 25 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081183Artyski kochane, gdzie można kupić szablony do takich eleganckich zdobień najczęściej na torty weselne? Bo widziałam nie raz jak Buddy ze "słodkiego biznesu" ciapie lukrem królewskim po takim szablonie, po czym odkleja i cudowne eskifloreski na tocie...
Ja kupiłam takie fajne szablony bardzo giętkie do dekoracji tortów u sprzedawcy na Allegro prostozformy, jednak nie sprzedaje na razie. Jak będę miała chwilkę to wkleję ich zdjęcia. Robiłam juz tort z ich wykorzystaniem na szybkiego samym barwnikiem i są super.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
A tak powiem Wam, że z mojego zawodowego punktu widzenia, jak patrze na to małe pospolite ruszenie na temat tego kremu to, jest to niezwykle fascynujące zdarzenie. Dzisiaj już niemal nikt nie staje w czyjejś obronie, ale jak widać nie dotyczy to anonimowego internetu. Ludzie nie tylko krytykują anonimowo, ale tez i stają w obronie
daumen.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy