Mini panettone

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
nie nie, nie przeoczyłaś
icon_smile.gif

po prostu: czym tu się chwalić
icon_smile.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Malgosimi @ 29 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=403459dziekuje, nawet nie wiesz, jakie to dla mnie Ważne, żeby to Twoje i innych osób z cina opinie o mojej twórczosci nie były specjalnie miażdżące
icon_smile.gif
Małgosimi, ja Ci już mówiła, że Twoje artykuły są super. Oby tak dalej, bo znowu warto Kuchnię kupować

Malgosimi @ 29 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=403496po prostu: czym tu się chwalić
icon_smile.gif
strafe.gif

Jak to czym? Świetnymi artykułami!

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Dziękuję aniołku mój Ty! to są dla mnei najwazniejsze opinie - te Wasze
icon_smile.gif

Fragmenty tekstów mozna znaleźć na stronie kuchni (m.in fajne przepisy na niektóre piany na nadzienie do paris brest, które jest naprawdę fantastyczne). Tylko to co na stornie oni wrzucają bardzo niedbale więc trzeba brać na to poprawkę...

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
O znalazłam tu panettone. Właśnie ostatnio robiłam te z Leite's Culinaria z żurawinami, skórą z pomarańczy i pistacjami. Wyszły pyszne tylko w wersji muffinkowej trochę za bardzo się spiekły. Teraz będę wiedziała ile je piec na podstawie tego przepisu, który z pewnością również wypróbuję.

Dziękuję!
anbetung.gif

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Widzę, że już znalezione
icon_biggrin.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Blog Villanelle superowy - i jeszcze przy paluchach z kurczaka sie cala zarumienilam - dzieki!!!

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Sinistra @ 29 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=403606Małgosimi, ja Ci już mówiła, że Twoje artykuły są super. Oby tak dalej, bo znowu warto Kuchnię kupować
strafe.gif

Jak to czym? Świetnymi artykułami!
Może ktoś mnie wtajemniczy o jakie artykuły chodzi?!
fiesgrins.gif

Margot - Dziękuję ślicznie.

A jeszcze dodam dla Malgosimi, że wpisywane przez Ciebie przepisy to zawsze warte polecenia i zawsze bez ryzyka
icon_biggrin.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
dziekuje, bardzo mi jest milo - zawsze wpisuje przepisy, ktore mnie sama zachwycily i za wszystkie rzeczywiscie recze podniebieniem
icon_lol.gif

dziewczynom chocilo o moje artykuly do ,,Kuchni". Juz w zasadzie nie wspolpracuje z ta gazeta, ale dotychczas ukazalo sie kilka: o pianach, ciastach drozdzowych, ptysiach i ryzu. Jakos w czerwcu chyba beda bezy, ktore oddalam dawno temu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Zrobiłam je ale tym razem z żywych drożdży, aaaj
icon_razz.gif
lecker.gif

są zupełnie zupełnie inne niż te na drożdżach instant, wyjełam bardzo delikatniy puch z formy
lecker.gif

one są napuszoną i nagazowaną mnustwem bombelków mgiełkę, bardzo musiałam uważać by ich nie uszkodzić
fiesgrins.gif

zrobiłam 6 muffinek i jedną dużą babę
fiesgrins.gif

jedna mufka zjedzona baba jeszcze w piecu
fiesgrins.gif

szachownica

Member
Kwi 18, 2006
702
0
0
zrobiłam w ramach testowania wypieków na święta i wyszło mi super, a to moje pierwsze podejście do poważnego ciasta drożdżowego. jest proste i mało pracochłonne i jakoś tak mi się spodobało używanie drożdży w proszku dzięki twoim przepisom malgosimi
icon_mrgreen.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
daumen.gif
super! wstawilabym ikonke tanczacego banana, bo zawsze sie ciesze jak wariatka, jak komus smakuje ,,moja" pizza czy inne drozdzowki - ale banan zniknal z lista ikonek!!! aaaa

gruebel_2.gif

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Jestem w rozpaczy!
Tak pięknie wyrosły, tak pięknie pachniały, tak pięknie sie zarumieniły- i opadły
cry_1.gif

Dodałam zgodnie z sugestią tylko 1,5 szkl mąki, ciasto i tak było gęste i urosło jak należy...
piekarnik miałam zamknięty od początku do końca
cry_1.gif

to jakas klątwa chyba!
za dużo bakalii?
za dużo drożdzy?
za długo wyrastałam?
za mało mąki? (bo tu jednak sporo masła i jajek jest...)
co zrobiłam źle?
icon_sad.gif

buuuuuu a miał byc prezent
icon_sad.gif

bo ogólnie- w smaku są rewelacyjne- i ja chce, żeby jeszcze wyglądały rewelacyjnie, tak jak u Malgosimi

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy