Muffiny z suszonymi sliwkami

ewunia123

Member
Lip 13, 2008
483
0
16
Suszone śliweczki , morelki pycha . Piekłam już chyba większość mufinów z zamieszczonych tu przepisów .Nie mam jednego ulubionego. Każdy inny, każdy dobry.

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Pyszne były!!
robiłam też z dynia w occie (wynalazek mojej teściowej,.. całkiem pyszny
icon_wink.gif
)

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
2
16
Dzisiaj zrobiłam z okazji Muffinkowej Soboty - pyszne wyszły , chrupiące z wierzchu i puszyste w środku
lecker.gif
I bardzo słodkie
icon_biggrin.gif

Tylko trochę mi się rozlały na boki i powstały "grzybki"
icon_biggrin.gif

Załączniki

• mufinki__liwkowe3.jpg
    mufinki__liwkowe3.jpg
    67.5 KB · Wyświetleń: 0
  • mufinki__liwkowe4.jpg
    mufinki__liwkowe4.jpg
    52.7 KB · Wyświetleń: 0

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Nawet nie zauważyłam że już je piekłam, myślałam że wczoraj robię je pierwszy raz
dump.gif
. No i zrobiłam znowu, tym razem bez dyni tylko normalnie wg przepisu
icon_smile.gif
Są megapyszniutkie i chrupiące. Dałam połowę cukru ale są dla mnie wystarczająco słodkie, bo śliwki dają słodycz.

Polecam baaaaardzo

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
Właśnie je upiekłam, łał są pycha. Jak dla mnie troche za słodkie, będę to miała na uwadze następnym razem, bo napewno będzie następny raz
icon_mrgreen.gif
Trochę namieszałam i dodałam 1/3 mąki razowej i trochę więcej mleka i jogurtu. Upiekłam w formie serduszek i róż, że niby na walentynki
fiesgrins.gif
, mój TŻ pożarł już połowę ( a on niby nie przepada za słodkim, ale odkąd praktykuj przepisy z cina coś mu się pozmieniało i się obżera ciastkami ). Dziękuje Cinki
cvety.gif

ilonaaa

Member
Paź 1, 2007
144
0
0
pycha! na wierzchu chrupiaca skorka a srodek rozplywa sie w ustach, jeszcze nie wystygly ale nie moglam sie doczekac
icon_redface.gif
posypalam brazowym cukrem z posiekanymi migdalami a do srodka tylko pol szklanki cukru. napewno powtorze jeszcze nie raz
daumen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy