hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
 
- 9,577
 
- 3,365
 
- 113
 
Ja swoją pierwszą przecedziłam, potem do upojenia filtrowałam i to był wielki błąd. Mimo parokrotnego filtrowania przez filtry do kawy (nie powiem ile to trwało 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 ) nadal jest mętna. Potem robiłam drugą i dokładnie sobie o niej poczytałam (głównie na mniamie 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
 ) i poukładałam owoce warstwami przedzielonymi pomarańczą, zalałam alkoholem wymieszanym z cukrem (w pierwszej zrobiła mi się cukrowa skała na dnie słoika) i tak zostawiam. Będzie picie i jedzonko. Stwierdziłam, że mętna się robi od przekrojonych daktyli. Najlepiej wkładać je w całości.