Więc chyba nie da się tego ciasta zepsućpotwierdzam.
pewnie sie nie da zepsuc. Ja po prostu nie dolalam wiecej wody, a powinnam. Co to jest z ta maka, ze zawsze gnioty??
Osobiscie i tak wole make dodawac niz wode, bo z woda czasem sie klei.
Ale to bylo przy ciescie z oliwa to moze tego nie dotyczy ?
5 LITRÓW wody do galaretkiTo potrzebowałaś dużego naczynia
Dzisiaj piekłam znowu "napoletankę", już ściśle wg wskazań i bardzo dobra się udała - ale strasznej różnicy nie było. Gdybym jeszcze miała kamień...
Kermidt, a ty przypadkiem na wysokoglutenowej nie jedziesz? Ja słyszałam, ze w Kanadzie wlasciwie wszystkiemąki mają więcej glutenu niż w europie, bo takie macie zboża.
No bo glutenowa ciągnei duuuuużo więcej wody...tez dochodze do takiego wniosku.
Niby wszystko made in USA ale maka tutejsza dlatego juz mi to wpadlo na mysl.
Pizza wyrabiana w czwartek a pieczona w sobote na grilu wyszla doskonala. Stwierdzilam, ze nie warto zamrazac.
smaczna. Bardzo smaczna.
Była
a raczej były dwieno to świetnie! gdybyś jeszcze miała kamień....
Lidka, napewno się uda, co się ma nie udać!Tylko jeśli nie masz kamienia, to pamiętaj, żeby ciasto zsunąć na rozgrzaną blache (najlepiej podwójną (zamiast roziągać go na zimnej blasze i dopiero wkładać do pieca)Dzieki Malgos za slowa otuchy . Na pewno zastosuje sie do Twojej rady.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia