imp_act @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439387Zastanawiałam się nad boczkiem, bo z płatkami owsianymi. Bez mleka i przyprawiony powinien być ok.
kermidt @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439068Elu, cynamon nie obniza cukru? Cos mi sie kolacze.
A na pewno wiem, ze oszukuje kubeczki smakowe jakby sie jadlo cos slodkiego.Ja czytałam, że reguluje.
Boshka @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439265jesli wam smakuje ten placek, mozna zrobic wersje deluxe (czyli importowa). Mozna zastapic czesc owsianych zmielonymi migdalami albo wiorkami kokosowymi czy swiezym startym kokosem
O! Spróbuję!![]()
Joanna @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439389Boczek z mlekiem też niczegowaty:![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1693Czyli boczek pasuje do mleka. Przypomniałam sobie, że jest też przepis na schab pieczony w mleku.
A smażony bekon można polać syropem klonowym. Co kto lubi![]()
Jednak dla mnie płatki z mlekiem, to tylko na słodko.
Boshka @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439421Jesli macie za grube platki mozna je zmielic w starym mlynku do kawy (takim NRD-owskim)Ktoś ma w domu jeszcze taki sprzęt?Musiałby mieć ponad 20 lat. Ja lubię te grube płatki, zdrowsze i bardziej wyczuwalne.![]()
cynamon jak najbardziej reguluje poziom cukru
imp_act @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439426Ktoś ma w domu jeszcze taki sprzęt?Musiałby mieć ponad 20 lat. Ja lubię te grube płatki, zdrowsze i bardziej wyczuwalne.
Ja miałam, ale gdzieś się zapodział, niestety. Bardzo by mi się teraz przydał.![]()
A płatki owsiane zmieli każdy blender, nawet ten najsłabszy. Często robię w ten sposób swoją mąkę owsianą.![]()
dziunia @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439403A mnie coś nie wyszło z tym omletem. Płatki namoczyłam rano, ok. 70 gramów zalałam 4 łyżkami wody, płatki mam tylko te grube.Za dużo płatków na 2 jajka.
Dziś zważyłam - 4 płaskie łyżki lidlowych ważyło 31 g. Wyszedł super.
Odwracam za pomocą talerzyka, bo się na stare lata zrobiłam niezdarna i boję się przewracać łopatką.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.