tutaj jest dla początkujących http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2524, ja na razie nie mam worków ani tylki, robię rożki z papieru do pieczenia.
Marta12 @ 12 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1451752No i wielka klapa ,czuję że z lukrem sie nie polubiliśmy.Pomimo wielu prób ciągle mi nic nie wyszło ,ale Was kobitki dopinguję w tworzeniu tych cudowności![]()
Napisz co się dzieje może coś wspólnie zaradzimy![]()
Marta12 @ 12 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1451752No i wielka klapa ,czuję że z lukrem sie nie polubiliśmy.Pomimo wielu prób ciągle mi nic nie wyszło ,ale Was kobitki dopinguję w tworzeniu tych cudowności![]()
Nie poddawaj sięnapisz co jest nie tak
![]()
JAM..może słabo uważałam..ale jak Ty poczyniłaś ten Twój cudny torcik z lukrem? że to tak w powietrzy wszystko się trzyma pięknie? robiłaś to od razu na torcie?czy suszyłaś i dopiero potem nakładałaś?
A tu kolejna inspiracja od Moniki![]()
http://monikascakes.blogspot.com/2011/01/t...stylu-lace.html
aagaa Bc @ 12 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1451832JAM..może słabo uważałam..ale jak Ty poczyniłaś ten Twój cudny torcik z lukrem? że to tak w powietrzy wszystko się trzyma pięknie? robiłaś to od razu na torcie?czy suszyłaś i dopiero potem nakładałaś?Podałam instrukcję , jest w linku tam gdzie wzory... na Lovely tutorials. Ja nie wiem jak to sie fachowo nazywa ja je nazywam "balkoniki"![]()
Sierotka3m @ 12 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1451919Marta12, może nie mogłaś ściągnąć, bo na kalce? Papier do pieczenia powleczony jest silikonem, koszulka też nie wchłonie płynu, a kalka tak. Czyli się z nią sklajstruje na amen
Z kalki też powinno odejśćfakt nie próbowałam.![]()
Najlepiej celofan chyba coś koło 3,50zł za rolkę taki do pakowania.fajnie się lukier nakłada i zdejmuje.![]()
co do "szpikulców" to na koniec trzeba tak podkręcić na dół lub przyklepać wilgotnym pędzelkiem.
...... te bratki na serwetce to robiłam tak że wychodził obrys grubo a potem mokrym pędzelkiem rozmazywałam w dół płatka by był efekt wypukłości. taki patencik na niepokorne krople lukrualbo ciut rzadszy lukier robić lepiej się z nim pracuje na początek nauki.![]()
JAM @ 12 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1451922Z kalki też powinno odejśćNie będę się sprzeczać, może ktoś próbował i mu się udawało. Ja po prostu bym nie ryzykowała, bo z racji doświadczenia zawodowego wiem, że kalki są różne - po niektórych tusz spływa i musi na nich zaschnąć, inne chłoną zachłannie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.