Pandoro di Verona

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Też w sobotę będę piekła. Jednak zrezygnowałam z mrożenia surowego ciasta, okazało się że czas będzie jednak
icon_smile.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,928
6,344
113
Marao - zadziwiasz mnie nie po raz pierwszy. Tylko pozazdrościć takiej kuzynki.
icon_smile.gif

Moi dostaną tylko po mini-panettone...
icon_mrgreen.gif

Dziuniu - ja też sobie tak rozplanowałam prace, by znaleźć dla niej czas.
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,928
6,344
113
Mój podziw wzrósł teraz do granic adoracji i nabożnej czci.
icon_mrgreen.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Joanno, ja Cię chętnie przyjmę do mojej rodziny! Chociaż i bez tego mogę Cię obdarować wypiekami na święta.
icon_mrgreen.gif
Dla mnie pieczenie to przyjemność.

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
Ten przepis wygrał w moim plebiscycie pt. "Jaką babę zrobić na wielkanoc" :D Mam nadzieję, że wyjdzie faktycznie niesamowita.
lecker.gif

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
2,322
906
113
Robie jutro!! Z samego rana!! Kusi mnei by dodac skorke pomaranczowa i moze rodzynki?? Czy to dobry pomysl??
gruebel_2.gif

Magda_

Member
Lip 3, 2008
31
0
0
a niech tam! robię po raz pierwszy jutro...
jak nie wyjdzie to mnie rodzina chyba z domu wyrzuci bo żadnej innej baby nie przewiduję ;) 3majcie kciuki - lekki stres się jutro szykuje ;)

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
2,322
906
113
Cos mi to przewalkowanie po dodaniu masla srednio wyszlo, ale baby juz sobie rosna w foremkach. Wstawiam do pieca po 20
icon_smile.gif
Jak nie wyjda, to jeszcze mam jutro czas na upieczenie jakiejs babki tradycyjnej.

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Małgośka, jadłam babe przywiezioną z Włoch i nie było w niej żadnych owoców. Chyba urok tego ciasta polega głównie na jego lekkości i zapachu wanilii. 

Ale jak lubisz bakalie...

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
2,322
906
113
Akcja pod kryptonimem "Pandoro" zakonczona!
icon_smile.gif
Skusilam sie i wrzucilam skorke pomaranczowa. Ja oryginalnego Pandoro nie jadlam, jedynie panettone i colomby i zawsze wybieralam te z bakaliami. Jak na razie jestem zadowolona z efektu, ale bez szalu
icon_smile.gif
Smakuje ok i ciesze sie, ze skorke wrzucilam. Ciasto dalam do 2 standardowych form i wyszly 2 dosc male babki. Sa bardzo delikatne, jedna mi sie lekko uszkodzila podczas wyjmowania z formy. Czekam do jutra, zeby przeprowadzic kolejny test organoleptyczny ;)

k@sia

Member
Kwi 7, 2009
9
0
0
Ja też dziś zrobiłam Pandorkę
icon_razz.gif
Dodałam do niej aromat cytrynowy.
Troszkę nie za bardzo mi wyrosła, ale braki w wielkości niweluje smakiem i zapachem
icon_smile.gif

Magda_

Member
Lip 3, 2008
31
0
0
hmmm, ja jestem po I etapie...moje wrażenia: ciasto dość szybko się robi, ale w tym etapie to jakieś zwięzłe mi wyszło...no i trafia mnie troszkę bo nie przeliczyłam sobie na szklanki tych wartości...200g mąki to 1,6 szkl? dajcie znać to może coś jeszcze z tego wyjdzie ;)

Ciastkara

Member
Lut 2, 2009
340
0
0
ZROBIŁAM!!Po prostu rozplywa się w ustach.Roboty cały dzionek ale będę robiła często - po prostu najlepsza babka drożdżowa jaką jadłam .PYCHA!!DZIEKI ZA PRZEPS!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy