duende
Member
- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
może to kwestia chłonności mąki? bo u mnie po leżakowaniu w lodówce, gdy tłuszcz stwardniał a wraz z nim reszta składników nic nie kleiło się przy wałkowaniu. To znaczy zaczęło się kleić gdy się zanadto rozgrzało
Ale wystarczyło włożyć ponownie do lodówki i było znów świetnie.
Jaka masz rację, że wykrawanych z nadzieniem jest mniej. Ale są tak pyszne, że 'toruńskie katarzynki' się mogą schować
Warto.
Ja dzisiaj zamierzam zagnieść jeszcze jedną porcję ciasta, bo postanowiliśmy spędzić święta w większym gronie.

Jaka masz rację, że wykrawanych z nadzieniem jest mniej. Ale są tak pyszne, że 'toruńskie katarzynki' się mogą schować

Ja dzisiaj zamierzam zagnieść jeszcze jedną porcję ciasta, bo postanowiliśmy spędzić święta w większym gronie.