hazo @ 23 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=779563Tutaj, na pierwszej stronie tego wątku pisałam o tym.Tak czytałam, ale zasugerowałam się informacja Bakerlady że jak Kotanyi to 3 opakowania. Ja dałam 2 opakowania Kotanyi i 1 Kamisa. Myślicie że po upieczeniu i polukrowaniu ciasto złagodnieje?
mexikana @ 23 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=779788...tak sobie dumam, ze to pewnie juz za pozno...ze nie zdaze...hmm...jakie jest minimum lezakowania ciasta? gdybym chciala upiec te pierniczki okolo 15grudnia i gdybym jutro zarobila to ciasto?
Cytat z bakerlady:"Odstawić w chłodne miejsce na dowolny okres czasu- od kilku dni nawet do kilku miesięcy."
Margarete @ 25 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=780388A jaka ma byc smietana, kwasna czy slodka, czy creme fraiche?
...(Jezeli uda mi sie zakupic przyprawe do piernikow, wczoraj bylam w dwoch sklepach i ...niet)
Przeczytaj 5 jednozdaniowych postów na poprzedniej stronie tego wątku zaczynając od tego.
hazo @ 25 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=780398Przeczytaj 5 jednozdaniowych postów na poprzedniej stronie tego wątku zaczynając od tego.DZIEKUJE bardzo! Hazo, ja chyba slepa jestem
albo za bardzo w stressie.![]()
rowniez Poziomceza odpowiedz, no to kupie creme fraiche !![]()
dorota_s1 @ 25 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=780475powiedzcie proszę, ile przed świętami piec te pierniczki?
czy powinny mieć czas na zmięknięcie, czy z racji tego, że są z powidłami, są odpowiednio miękie już po upieczeniu?pierniki są dobre do jedzenia od razu
te nadziewane są miękkie
bakaliowe również
ale przechowują się równie dobrze![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.