Joanna @ 18 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063456W tym roku zrobiłam inaczej. Ponieważ przegapiłam termin pierwszego "upijania", po prostu przekroiłam ciasto na blaty i nasączyłam je jak tort, a na drugi dzień przełożyłam powidłami. Zapowiada się dobrze.Joanna @ 1 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375057Jak piekłam go pierwszy raz, nasączałam zgodnie z przepisem, ale następnym razem zwyczajnie rozkroiłam ciasto na blaty i nasączyłam jak tort, a potem przełożyłam masą daktylowo - pomarańczową czy powidłami. Prosto i skutecznie.![]()
Dodam, że daję mniej cukru, więcej korzeni i piekę w niższej temperaturze (170 -180 stopni).
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.