PIERNIKI

Mihrunnisa

Member
Mar 30, 2009
219
0
0
Maraa @ 19 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=923301a jakie kreski równe, nie wyglądają wcale jakbyś robiła to pierwszy raz
icon_smile.gif
jeszcze raz dziękuję, slowa pochwały dodatkowo mobilizują mnie do pracy. Mam nadzieję ze kiedyś uda mi się tak zdobić jak Ty potrafisz Maraa- mistrzu
icon_biggrin.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,307
383
83
Pokażę moje, tak na dowód popełnienia...
icon_smile.gif

DSC_1404.JPG

DSC_1406.JPG

Załączniki

• DSC_1404.JPG
    DSC_1404.JPG
    119.1 KB · Wyświetleń: 9
  • DSC_1406.JPG
    DSC_1406.JPG
    148.2 KB · Wyświetleń: 8
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Maraa
eek2.gif
, zaje... fajne
icon_mrgreen.gif
, powiedz, ze organizujesz szkolenia, please, ja też się chce tak nauczyć, jakieś rady dla początkujących? Strona instruktażowa? Twoje pierniki są idealne, z resztą zdjęcia też, kobieto zrób mi przyjemność i załóż bloga.

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,307
383
83
Pięknie Paniom dziękuję!
bussi.gif

Starałam się ale widać nie bardzo, bo mi trochę pękały podczas pieczenia. Może mnie zaćmiło i dwa razy spulchniaczy dodałam?
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif
Ale takie popękane też mają swój urok, a już na pewno rozpoznam je wśród innych pierników.
icon_wink.gif
Bardzo, bardzo nam smakują, a po tym zapuszkowaniu to rozpływają się w ustach.

Izolda, nie drwij z pani w średnim wieku, matki trójki dzieci i dwóch kotów.
icon_mrgreen.gif
Ja sama chętnie wybrałabym się na takie szkolenie!
rofl.gif

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Maraa @ 22 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=924561Izolda, nie drwij z pani w średnim wieku, matki trójki dzieci i dwóch kotów.
icon_mrgreen.gif
Ja sama chętnie wybrałabym się na takie szkolenie!
rofl.gif
Maraa ale ja z Ciebie wcale nie drwię, ja Cię podziwiam, bo jeśli Ty masz trójkę dzieci i jeszcze znajdujesz czas na takie "zabawy" z pierniczkami, to znaczy, że ja jestem śmierdzący leń, bo ja nie mam ani jednego dziecka i tylko jednego kota
icon_mrgreen.gif
i nie umiem zrobić takich dekoracji na pierniczkach, mimo że nie mam dwóch lewych rąk, chylę czoła i będę dalej upierać się przy kursie.

P.S. Pamiętasz o keksie?

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,307
383
83
Ja właśnie dla tych dzieci tak się "bawię", a koty też podjadły mi w tym roku kilka pierników, które zostawiłam na stole do wysuszenia.
icon_mrgreen.gif
A Ty nie jesteś leń tylko może nie masz motywacji?
icon_wink.gif

PS. Pamiętam ale będę kroić dopiero w Wigilię.

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Maraa @ 22 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=924571Ja właśnie dla tych dzieci tak się "bawię", a koty też podjadły mi w tym roku kilka pierników, które zostawiłam na stole do wysuszenia.
icon_mrgreen.gif
A Ty nie jesteś leń tylko może nie masz motywacji?
icon_wink.gif

PS. Pamiętam ale będę kroić dopiero w Wigilię.
Chyba masz rację, może gdybym miała małych pomocników, to by miała większą motywację, a czy mogę spytać w jakim wieku są Twoje dzieci? Czy już pomagają mamie w kuchni, czy jeszcze "pomagają"
icon_wink.gif
. Moja Zuzia próbowała się dziś dobrać do keksa
icon_mrgreen.gif
.

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
od laaat piekę inne pierniczki , ale w tym roku upiekę te, bo widzę ,że zachowują kształt pieknie,
czy mogę juz zarobić ciasto???

a upiec na koniec miesiaca albo i później?

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Doruśka śmiało zagniataj. Czas jest już jak najbardziej odpowiedni. Piec je trzeba długo później. Moje w zeszłym roku upieczone z w/g. tego przepisu były pyszne. Żałowałam,że zagniotłam z połowy porcji, ale testowałam różne przepisy.
wink.gif

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Doruśka @ 10 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1047432Kurcze no! cukier sie pięknie rozpuscił a po dodaniu tłuszczu sie scalił jak skała brazowa!!! i do śmietnika wszystko poszło! jak wy rozpuszczacie ten cukier??
ps doczytałam w kolejnym poscie, czy mogę prosic o poprawianie lub wpisywanie uwag przy przepisie? sie zdenerwowałam no! bo musze do sklepu teraz jechać
icon_sad.gif
(

ps 2. ciasto super, zagotowałam wszystko razem .

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Robiłam je dwa lata temu, z dwóch porcji. Troche rozdałam ale większość została w domu na baaardzo krótko
icon_smile.gif
Lepszych nie jadłam
icon_smile.gif
Delikatny piernikowy smak i przepiękny aromat. W tym roku obowiązkowo z podwójnej porcji
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy