Pizza na grubym cieście - New York style

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
0
36
Oczywiście, że w wersji szybkiej też się da, natomiast powolne wyrastanie w lodówce wpływa na strukturę i smak ciasta
icon_smile.gif
.
 

kanapka

Member
Cze 2, 2007
407
0
0
Prosze o pomoc - zagapiłam sie i ciasto zamiast 15 min stalo sobie ponad godzine na stole zamiast wyładować w lodowce . Wstawiłam je do lodowki ale nie wiem czy jutro cos z niego wyjdzie?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

cleopa

Member
Mar 19, 2008
168
0
0
To i ja pochwalę. Wyszlo świetne ciasto!! Zapisałam.
Troche sie bałam bo kosystencja taka nietypowa lużna ,lepiąca
... ale wyszlo dobrze
icon_smile.gif
 

Anuśka1

Member
Lut 26, 2022
6
4
3
Nie wiem co zrobiłam źle? Trzymałam się przepisu a ciasto prawie w ogóle nie wyrosło. Nie urosło też w piecu. Wyszła poprawna, nie twarda, ale też bez dziur pizza. Co zrobiłam źle? ktoś doradzi?
 

Margot

Well-known member
Contributor
Cze 24, 2005
16,373
169
63
Suche też mogą być nieaktywne, złe przechowane, może za długo leżały , niektóre suche od początku jakieś bez życia są , warto sprawdzić je przed uzyciem i wymieszać z odrobiną wody i poczekac czy ruszą tak jak świeże
 

Anuśka1

Member
Lut 26, 2022
6
4
3
Suche też mogą być nieaktywne, złe przechowane, może za długo leżały , niektóre suche od początku jakieś bez życia są , warto sprawdzić je przed uzyciem i wymieszać z odrobiną wody i poczekac czy ruszą tak jak świeże
Dziękuję za odpowiedź. :)Ja chyba coś chrzanię przy tym przepisie, bo dzisiaj nowe drożdże i znowu nie rośnie... Wyrabiam ręcznie. Może w tym problem?