tonieani @ 21 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1444958Jeśli do ciasta chciałabym dodać rabarbar trzeba go jakoś wcześniej obrobić? ;>Nie trzeba, wystarczy pokroić nawet bez obierania, oczywiście umyty![]()
Moniak @ 21 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1445025Właśnie chłopy jedząi mlaszczą.![]()
Zrobiłam z połowy porcji, z truskawkami, ale dałam 2 jajka, bo bardzo gęste było. I, niestety, za krótko pieklam, bo się bałam, że znowu mi się spali. Ale jednak 30 minut to minimum.Oj, ja go piekę min. 45 minut, 30 minut to pod warunkiem, że na dużej blasze, wtedy ciasto jest niższe i faktycznie piecze się szybciej.
Vidarka @ 1 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1520806Lekkourozmaicony-z rozpuszczona czekoladacudo![]()
co jeszcze zmieniłaś? i z czego jest krem na wierzchu?
Dancing Piglet @ 29 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1520255Ja robie to ciacho regularnie, tyle ze na kefirzeRobie w domu kefir i czesto mam lekka nadprodukcje. Co ciekawsze, kiedys probowalam na maslance i pare razy wyszedl mi zakalec, raz jednak chcialam sie pozbyc kefiru i dalam plackowi jeszcze jedna szanse i wyszedl wspanialy. Rzeczywiscie smakuje jak wysmienita drozdzowka
Upiekłam z tego samego powodu i z domowego kefiru. Wyszedł pyszny, pulchny, kruszonka chrupiąca. Dla mnie zbyt słodki, ale domownikom smakuje.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.