Joanna @ 1 Jun 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1577228I ja też znów je piekłam. Tym razem z mąki orkiszowej wymieszanej z amarantusową i kokosową, z rabarbarem i truskawkami.Joanno i jak smakowało, w jakich proporcjach?
Joanna @ 16 Aug 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1585771Ze śliwkami, lekko skropionymi amaretto i migdałową kruszonką, rewelacyjne:
Do ciasta i kruszonki dodałam po pół opakowania cukru migdałowego.
Kruszonka bajaderki, ale z mąki orkiszowej i cukru trzcinowego.Ale to brzmi rewelacyjnie, mąka jasna tak?
Margot @ 16 Aug 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1585772Joanno i jak smakowało, w jakich proporcjach?Nie wiem, jak zwykle sypałam na oko....
W smaku ponoć bardzo dobre.![]()
Margot @ 16 Aug 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1585772Ale to brzmi rewelacyjnie, mąka jasna tak?W cieście jasna orkiszowa, w kruszonce jasna i ciemna z przewagą ciemnej, pełnoziarnistej.
adrijah @ 22 Aug 2015 napisał:
hazo @ 22 Aug 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1586258Też upiekłam ten placek kilka dni temu; ze śliwkami i kruszonką z dodatkiem płatków owsianych.
Smaczne, ale drożdżowego w smaku nie przypomina. Może trochę z wyglądu.piękne![]()
nie smakuje jak drożdżowe, ale przez to, że tak wygląda, wiele osób, które nie wiedzą co to za ciasto się nabiera![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.