Prosty i pyszny razowiec

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113
Adria czy Ty tak kokietujesz czy rzeczywiscie taka skromna jestes ?
icon_eek.gif


toz to chleb-rewelacja !!!
mniam.gif
 

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
mirabbelka @ 4 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=596736Adria czy Ty tak kokietujesz czy rzeczywiscie taka skromna jestes ?
icon_eek.gif


toz to chleb-rewelacja !!!
mniam.gif
Nie kokietuje, pisze niepewnie poniewaz on rosl za drugim razem tylko 2 godziny. Przeczytalam, ze powinien rosc pare godzin w domysle conajmniej 3-4. Smak gleboki zyskuje dopiero kiedy wyrastanie jest wlasnie odpowiednio dlugie.

Bardzo dziekuje za dobre slowo, balam sie, ze cos z nim nie tak (np. za male dziurki), bo nikt nic nie pisal
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Wyglada znakomicie i jesli, jak piszesz, jest pyszny....to nic mu wiecej nie trzeba! Wielkie brawa i dziekuje, ze wyprobowanie mojego przepisu...
icon_biggrin.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Adrio- cudny Ci wyszedl
icon_biggrin.gif
Gratuluje sukcesu
icon_biggrin.gif


Wlasciwie, to chcialam tylko dodac, ze jesli wsadzi sie ten chleb do nagrzanego piekarnika- to nic sie z nim nie stanie
icon_mrgreen.gif

Tak wlasnie niechcaco zrobilam. W dniu, w ktorym pieklam tego razowca, pieklam jeszcze inne chleby i mi sie pomieszalo...
icon_mrgreen.gif

Nagrzalam piekarnik, wsadzilam go do pieca i poszlam przeczytac, ile czasu musi ten chleb tam siedziec.
Czytam, patrze i szok... -zimny piekarnik...- ups
icon_mrgreen.gif
.
Przez chwile sie balam, ale jednak wszystko bylo w porzadku i nic sie nie stalo.
Pieknie wyrosl, mieciutki, z dziurkami i jest smaczny tak, jak ostatnio
icon_biggrin.gif


Tatter
bussi.gif
cvety.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Caritko....jestem obcalowana przez Ciebie nieziemsko...
Powiem Ci, ze tez czesto wrzucam go do goracego pieca... i jest pyszny! Tzw. chleb uniwersalny
icon_biggrin.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
icon_mrgreen.gif

Bea...to sa juz takie tajniki, ktore poznajemy w trakcie zdobywania doswiadczenia...
icon_biggrin.gif

A Ty chcialabys wszytsko wiedziec od razu!!!
icon_wink.gif
icon_biggrin.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
tatter @ 5 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=597269Caritko....jestem obcalowana przez Ciebie nieziemsko...
...- bo na to zaslugujesz
icon_lol.gif
icon_wink.gif
Masz pyszne przepisy, ktore zawsze sie udaja
icon_biggrin.gif


CYTATPowiem Ci, ze tez czesto wrzucam go do goracego pieca... i jest pyszny! Tzw. chleb uniwersalny
icon_biggrin.gif
No, prosze
icon_mrgreen.gif
Niepotrzebnie mialam strach w oczach, jak go wsadzilam do goracego piekarnika
icon_mrgreen.gif

Ale za to teraz- jestem "bogatsza" o to doswiadczenie
icon_wink.gif


Bea73 @ 5 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=597272i nikt mi tego wczesniej nie powiedzial!
icon_wink.gif

ostatnio strasznie sie balam, bo wczesniej pieklam muffinki i bylam przerazona, ze mi piec na czas nie wystygnie
icon_biggrin.gif
Bea..- bo ja o tym nie wiedzialam
icon_mrgreen.gif

Czasem trzeba samemu zaeksperymentowac, zeby sie przekonac, ze mozna cos tam zrobic "inaczej"
icon_wink.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Syso...jaki "on" piekny....bardzo smacznie wyglada!
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
iwono...chleb pierwsza klasa! Brawa za wytrwalosc!
Mam nadzieje, ze powtorzysz jeszcze nieraz...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
16
nie krzyczcie na mnie ale ja go upiekłam na drożdżach, na swoje usprawiedliwienie dodam, że i tak był pyszny. Dosypałam tylko słonecznika, sezamu troszkę i otręb. I wyrósł i dopiekł się ładnie na brązowo, pyszny, Cinka spróbuj też. No już już uciekam do bezzakwasowców.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy