Mozesz, czesto sama tak robie![]()
hazo @ 9 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=953805Może zamiast zmieniać wspaniały razowiec jakim jest ten chleb Tatter (...)Jak się rozkręcimy z Siona to przerobimy go na pszenny![]()
Dzisiaj zaszalałem. Oprócz garści słonecznika, pestek dyni i śliwek wylądowały w środku jeszcze pistacjeJednak dopiero rano zobaczę jakie miało to konsekwencje...
Diamond @ 8 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=953736Jakbym siebie czytał
A gdzie zdjęcia? Pokaż jakiekolwiek Twojego chleba - zachęć
Jeżeli chodzi o dodawanie czegokolwiek to ja napalony jestem na soje ale na razie nie mogę jej nigdzie dostać.
Śliwka? No to jak w schabie da posmak chyba słodkości? Wkrótce tego Tatter razowca przemielimy na 100 różnych sposobów
Diamond,
dzisiaj nauczyłam się wklejać zdjęcia, pokazuję więc moje chleby.
Diamond @ 15 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=956101Dziękuję Izolda. A tak celem potwierdzenia. Czy u Was także po około (jak liczę po około 48h-72) chlebek "schnie"?Ja piekę od razu 3 bochenki. Potem to porcjuję i wyciągam tyle, ile zużyjemy. Tak więc nie ma czasu zeschnąć. Choć ja lubię taki podeschnięty chleb, więc dla siebie to kroję kilka kromek wczesniej i daję im szansę na podsychanie kontrolowane.
Zapomniałam podać, że do tego chleba wlewam trochę oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogronowych. Myślę, że to zapobiega szybkiemu obsychaniu.
Diamond @ 15 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=956101Dziękuję Izolda. A tak celem potwierdzenia. Czy u Was także po około (jak liczę po około 48h-72) chlebek "schnie"?Nie pamiętam jak ten, ale mój dyżurny jest bardzo długo świeży, na pewno przez trzy dni.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.