Caritka
Member
- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Ogolnie mowiac, ptysie byly pyszniuuuutkie... i na prawde warte polecenia.... <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo-->
Nie przypominaly ksztaltem balonikow
i wyszly mi plaskie.... Chyba dalam troche za malo maki, bo ciasto mialo konsystencje taka... hmm...- jakby to nazwac....?
- cos jakby budyn..... ? ( nie wiem czy tak mialo byc? ) -Mysle, ze wlasnie dlatego po wycisnieciu zrobily sie placki, a nie "kubki".... Aha.. no i proszku do pieczenienia tez nie dawalam....
W kazdym razie, placki czy nie.... Bardzo nam smakowalo...
Przyznaje- bez bicia, ze farsz zrobilam "po swojemu". Nie mialam ani gotowanego miesa ani smazonego..... Wiec musialam je najpierw podsmazyc
Pocielam filety na drobna kostke, posolilam, popieprzylam, smazylam z czosnkiem, z cebulka, ze zwyklym selerem, pocietym w kostke, dodalam pieczarki. Ostudzilam....
Potem wmieszalam starty ser, dodalam majonezu i wyszlo - mniaaam <!--emoid
--><!--endemo-->
Bajaderko, dziekuje za przepis, jest wspanialy... <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo-->
Danie polecam z czystym sumieniem.... <!--emoid
--><!--endemo-->
Podalam z surowka z pora i z marchewki... <!--emoid
--><!--endemo-->
A tak mi wyszlo.. - wiem, ze za drugim razem wyjada wyzsze...- w koncu, trening czyni mistrza
<!--emoid
--><!--endemo-->

Nie przypominaly ksztaltem balonikow
- cos jakby budyn..... ? ( nie wiem czy tak mialo byc? ) -Mysle, ze wlasnie dlatego po wycisnieciu zrobily sie placki, a nie "kubki".... Aha.. no i proszku do pieczenienia tez nie dawalam....
W kazdym razie, placki czy nie.... Bardzo nam smakowalo...
Przyznaje- bez bicia, ze farsz zrobilam "po swojemu". Nie mialam ani gotowanego miesa ani smazonego..... Wiec musialam je najpierw podsmazyc
Pocielam filety na drobna kostke, posolilam, popieprzylam, smazylam z czosnkiem, z cebulka, ze zwyklym selerem, pocietym w kostke, dodalam pieczarki. Ostudzilam....
Potem wmieszalam starty ser, dodalam majonezu i wyszlo - mniaaam <!--emoid
Bajaderko, dziekuje za przepis, jest wspanialy... <!--emoid
Danie polecam z czystym sumieniem.... <!--emoid
Podalam z surowka z pora i z marchewki... <!--emoid
A tak mi wyszlo.. - wiem, ze za drugim razem wyjada wyzsze...- w koncu, trening czyni mistrza

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: