Ptysie z kurczakiem*

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ogolnie mowiac, ptysie byly pyszniuuuutkie... i na prawde warte polecenia.... <!--emoid:lol:--><!--endemo--> <!--emoid:anbetung:--><!--endemo-->
Nie przypominaly ksztaltem balonikow ;) i wyszly mi plaskie.... Chyba dalam troche za malo maki, bo ciasto mialo konsystencje taka... hmm...- jakby to nazwac....?
- cos jakby budyn..... ? ( nie wiem czy tak mialo byc? ) -Mysle, ze wlasnie dlatego po wycisnieciu zrobily sie placki, a nie &quot;kubki&quot;.... Aha.. no i proszku do pieczenienia tez nie dawalam....
W kazdym razie, placki czy nie.... Bardzo nam smakowalo...
Przyznaje- bez bicia, ze farsz zrobilam &quot;po swojemu&quot;. Nie mialam ani gotowanego miesa ani smazonego..... Wiec musialam je najpierw podsmazyc ;)
Pocielam filety na drobna kostke, posolilam, popieprzylam, smazylam z czosnkiem, z cebulka, ze zwyklym selerem, pocietym w kostke, dodalam pieczarki. Ostudzilam....
Potem wmieszalam starty ser, dodalam majonezu i wyszlo - mniaaam <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->
Bajaderko, dziekuje za przepis, jest wspanialy... <!--emoid:bussi:--><!--endemo--> <!--emoid:anbetung:--><!--endemo-->
Danie polecam z czystym sumieniem.... <!--emoid:lol:--><!--endemo-->
Podalam z surowka z pora i z marchewki... <!--emoid:lol:--><!--endemo-->

A tak mi wyszlo.. - wiem, ze za drugim razem wyjada wyzsze...- w koncu, trening czyni mistrza ;) <!--emoid:mrgreen:--><!--endemo-->

ptysie2tl.jpg

Załączniki

• ptysie2tl.jpg
    ptysie2tl.jpg
    101.9 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
Robiłam te ptysie już kilka razy. Są prze-przepyszne:) Mniamniuśne:) Zajadają się Nimi moi bliscy i przyjaciele. Robię je w muffinkowej formie i wychodzi mi z jednej porcji 16 sztuk:)

(wkleiłabym, bo mam fotkę jakie mi wyszły, ale nie umiem tego zrobić
icon_sad.gif
buuuu)

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
mała poprawka do powyższego. 12 sztuk wychodzi.
Oj gapciu ze mnie.

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
i już wklejam...

Załączniki

• IMG_4861_ptysie.jpg
    IMG_4861_ptysie.jpg
    26.5 KB · Wyświetleń: 3

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
ja po zrobieniu ptysi nie nadzialam ich- farsz wyladowal w lodowce. ptysie byly dla mnie za slodkie do nadziewania solonym farszem- nie przelknelabym tego..

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
ja daję sera morskiego, a muffinki napełniam tak do połowy, a jak mi zostanie nadzienia to dokładam.
Zrób, bo są przepyszne:)

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
postanowilam raz jeszcze sprobowac (mialam nadzienie caly czas w lodowce) i tym razem ptysie wyszly rewelacyjne!! urosly do wielkosci dloni (dodalam odrobinke proszku do pieczenia), poza tym zapomnialam dodac sera i uzylam tylko 3 jajek (bo tyle mialam w domu)...
oto ptysie od razu po upieczeniu w oczekiwaniu na nadziewanie
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0

Bimij

Member
Maj 28, 2006
23
0
0
właśnie znalazłam przepis i zrobię na imprezę niedzielną urodzinową mojego Kubka
icon_smile.gif

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
anbetung.gif
bajaderka
anbetung.gif
anbetung.gif
dziekuje za przepis
cvety.gif

Upieklam juz w sobote tez mi wyszly troche plaskie, ale to nic. Nadzienie zrobilam dokladnie jak w przepisie tyle ze dodalam zwyklego sera zóltego. W sobote na imprezie wszyscy zachwycali sie i chcieli zaraz przepis, bo tak wszystkim smakowalo
lecker.gif
. Nastepnym razem skorzystam chyba z pomyslu zrobienia w formie do muffinek

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy