BeataSz @ 25 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839182Ja też robiłam metodą z pierwszego postu. A Mirabbelka pisała, że jak z połowy porcji, to można skrócić czas pieczenia.No i dlatego ja piekłam 9 godzin, a nie 10-12.Ale pewnie każdy musi sam sobie dobrać czas i temperaturę.![]()
dziunia @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839587Super Ci Beata wyszedłBardzo mi się podoba![]()
Dziuniu, ale wiesz, że ON dzięki Tobie jest? Bo przecież ja się tak czaiłam na ten chleb od dawna i tylko brak melasy mnie powstrzymywał ( a nie chciałam jednej rzeczy kupować przez internet) A wystarczyła Twoja dobra rada "poszukaj w sklepie ze zdrową żywnością"![]()
Dziękuję Ci![]()
![]()
Że ja głupiasama na to nie wpadłam![]()
![]()
BeataSz @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839607Mirabbelka pisała, że foremka 23X12X7 https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=837856 Ja włożyłam do szerszej i to był mój błąd, ale smaku to nie zmieniło.o! dziękuję![]()
BeataSz @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839607Mirabbelka pisała, że foremka 23X12X7 https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=837856 Ja włożyłam do szerszej i to był mój błąd, ale smaku to nie zmieniło.Chociaż teraz poszłam zmierzyć swoją foremkę i moja jest nie szersza tylko trochę dłuższa, 27X12X8, więc mój chleb jest tylko troszkę niższy od Mirabbelkowego. Ale chyba lepiej będzie jak upiekę następnym razem w węższej, żeby był wyższy.
glimmer @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839616o! dziękuję
Nie ma za co![]()
A tak przy okazji to ja swój jadłam w trzech odsłonach: z masłem, z twarożkiem i z twarożkiem i melasą ( smakuje mi ta melasa).
BeataSz @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839610Dziuniu, ale wiesz, że ON dzięki Tobie jest? Bo przecież ja się tak czaiłam na ten chleb od dawna i tylko brak melasy mnie powstrzymywał ( a nie chciałam jednej rzeczy kupować przez internet) A wystarczyła Twoja dobra rada "poszukaj w sklepie ze zdrową żywnością"![]()
Dziękuję Ci![]()
![]()
Że ja głupiasama na to nie wpadłam![]()
Proszę bardzoTo pierwsze co mi na myśl przyszło, ten sklep. Bo kiedyś tylko tam można było melase dostać, a teraz bywa w zwykłych sklepach też.![]()
BeataSz @ 26 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=839621Chociaż teraz poszłam zmierzyć swoją foremkę i moja jest nie szersza tylko trochę dłuższa, 27X12X8, więc mój chleb jest tylko troszkę niższy od Mirabbelkowego. Ale chyba lepiej będzie jak upiekę następnym razem w węższej, żeby był wyższy.Mi pasuje taki niski, prostokątny, i moja foremka miała 33x11x7, tzn. dwie foremki, bo w jednej takiej to połowa ciasta się mieści.
Idę chyba zaraz ukroić sobie plasterek, na deser![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.