Siostra_Ducket
Member
- Wrz 13, 2004
- 2,992
- 0
- 0
yoanka @ 5 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=481339Czy ktoś robił to ciasto dzień wcześniej i wyrastał rogale w lodówce? Można tak zrobić?Ja wyrastałam to ciasto w lodówceMiałam taką potrzebę zeby rano wziąsć do pracy cos świeżego do kawki.Ciasto zrobiłam wieczorem, częsć od razu zawinęłam w bułeczki i dałam do wyrastania do lodówki, a druga cześć zostawiłam w lodówce ale tylko wyrobioną. z tej drugiej rano zrobiłam rogaliki, wczesniej zagniotłam i rozwałkowałam.Ten drugi sposób jest lepszy, należy jeszcze raz to ciasto rozwałkowac, bo te uformowane od razu straciły na delikatności. A efekt rogali był rewelacyjny.
A teraz ogółem chcę się dołaczyc do wszystkich "ochów i achów" na temat tego ciasta. Rewelacja jak dla mnie. Bardzo plastyczne i delikatne. Ja robiłam ze świeżych drożdzy po wczesniejszym przygotowaniu zaczynu. Robiłam juz zajączki, ptaszki, bułeczki z cynamonem i jagodzianki. Przepyszna jest też chałka. Pięknie rosnie, zabójczo samkuje. Dziekuje za wspaniały przepis!
Akulka @ 2 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=574726Caritko
Ja się do ciebie przeprowadzam, bedę z kanarkami twoje rogaliki zajadałaNie mam nic przeciwko- kanarki tego nie jedza, ale zrobie "kanarkowe" rogaliki, zebyscie se mogli razem zajadac
CYTATPrzesliczne są, mi nigdy takie kształtne sie nie udałyDziekuje
Prawde mowiac- sama sie dziwie, ze wyszly, jak wyszly, bo jak kiedys robilam rogaliki ( ale zupelnie z innego przepisu)-
to one z wygladu oczywiscie, nawet kolo rogalikow nie lezaly
Myslalam, ze teraz wyjdzie mi to samo, bo nie mam wprawy w rogalikowaniu
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia