h-elen @ 12 Oct 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1683405W tym roku w słoikach mam najwięcej buraków. Robię najczęściej z tego przepisu. Choć mam też z papryką i cebulą.Bardzo mi miło, że ten przepis Ci się podoba. Ja też zawsze takie robię 😀
h-elen @ 29 Oct 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1683725O, tak! Sprawdzony, zawsze wiem ile czego powinno być i wychodzi dokładnie takie jakie lubimy![]()
Kiedyś znajoma podała, że bierze trochę octu, trochę soli i cukru... Ale to trochę to inna miara była niż moja i wyszły nie te smaki.Tak, nam też tylko takie zestawienie odpowiada. To jest taki stary przepis, że aż strach, ale jakoś innego nie znalazłam, żeby był dla nas lepszy 😀
hazo @ 29 Oct 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1683733Ja też od lat robię te buraczki. Ostatnio z małą modyfikacją, bo ścieram na mniejszych oczkach i używam słabszego octu (z białego wina lub jabłkowego), bo ze spirytusowym były dla nas za kwaśne.
No i po zagotowaniu zalewy wyciągam z niej ziarna ziela i pieprzu, bo zdarzyło mi się nadgryźć ziele i to nie było fajne.O, mnie też się zdarzały takie niespodzianki 😀
Buka @ 30 Oct 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1683848Kupiłam dziś 5 kg długich, jutro Pudliszki.
Też kupiłam, ale na moją inteligencję 3 kg chyba będzie dość.![]()
Buka @ 3 Nov 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1684112Inteligencja podpowiada Ci, że tyle jesteś w stanie zjeść, czy przerobić?
Moja mi podpowiada, że jeśli będzie nam się ten dobrobyt pogłębiał, to będę więcej tej zimy używała buraków niż np. pomidorów.![]()
![]()
![]()
![]()
Tyle pewnie wystarczy - i przerobić, i zjeść, i pomieścić na regałach. Powinnam już tę działalność ograniczyć, ale jak tu zajrzę i poczytam, to się znowu porywam.![]()
Buka @ 3 Nov 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1684132Szczęśliwi słoików nie liczą, czy jak to tam szło.![]()
Zgadzam się. Przepisy Cina działają wprost na podświadomość i mało można zdziałać tzw. trzeźwym spojrzeniem.
Wypisz wymaluj... o mnie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.