Sałatka z kurczakiem gyros

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Gdzie ta fotka?
icon_smile.gif

I ja robiłam obie sałatki już kilka razy - polecm!

Nutka

Member
Wrz 25, 2005
815
0
0
[quote name='jaka' date='25 Oct 2006, 16:39 ' post='383508']
Gdzie ta fotka?
icon_smile.gif

Tutturut
gruebel_2.gif
ups... znów coś się przyblokowało... wklejam:)

Załączniki

• IMG_7720_sa_atka_harapug.jpg
    IMG_7720_sa_atka_harapug.jpg
    29.2 KB · Wyświetleń: 0

harapug

Member
Sie 22, 2006
105
0
0
A moja dzisiejsza tak się prezentuje ;)
Właśnie się opycham
icon_lol.gif

Niedawno jadłam taką w wersji przekładanej, ale to niewypał, w mieszanej wszystkie składniki przejdą swoim aromatem a tamta była "nudna", kurczak na samym dole, przesolony od przyprawy, sucha kapusta wyżej, groszek i kukurydza o smaku puszki i majonez na samej górze, feee.

Załączniki

• gyrosowa.jpg
    gyrosowa.jpg
    26.1 KB · Wyświetleń: 0

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
Moniak! To jest moja ulubiona salatka. Nie wiem skąd mam przepis, ale robię ja już od dłuższego czasu i nie ma osoby, której by nie smakowała. Naprawdę, chyba najlepsza sałatka jaką znam. I to dokładnie w tej wersji, którą Ty przedstawiłaś. nie zawsze daję przyprawę gyros, jak nie mam to daję zwykła do drobiu, ale jest przepyszna, przyznaję!!!

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Ja tez mam dokładnie taki sam przepis jak Moniak od dokładnie 3 lat. Pierwszy raz jadłam ją na komunii u córki mojej koleżanki i od tamtego czasu regularnie gości na moim stole. Każdy kto ją spróbuje natychmiast prosi o przepis. Robiłam również w wersji mieszanej z dodatkiem innych składników. Jednak tę stawiam bezkonkurencyjnie na I pozycji
mniam.gif
Polecam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Wczoraj zrobiłam po raz pierwszy tę sałatkę. Dałam ogórki kiszone bo konserwowych nie miałam, kukurydzę, cebulę i kapustę pekińską, nie robiłam warstwowej tylko całość wymieszałam z sosem podobnym do owieczkowego, tzn. majonez, ketchup i śmietany trochę później dodałam bo za słone nieco wyszło.Musiałam też dodać więcej kapusty pekińskiej, bo jednak w sałatce wyczuwało się głównie mięso ( bardzo duże piersi miałam) i moja córka orzekła, że kapusty za mało (w sumie dałam 1,5 małej kapusty)-wyszła w zw. z tym cała wielka micha sałatki, ale nie narzekam, bo bardzo smaczna. Będę na pewno do niej powracać.
P.S. Miałam dziś z głowy robienie śniadania do szkoły dla córki
icon_smile.gif
, po prostu nałożyłam sałatki do pudełka i zabrała ze sobą
icon_exclaim.gif

Misha

Member
Lut 26, 2007
348
0
0
Ja bym sosu więcej zrobiła i podzieliła go na trzy części trzecią na wierzch a na to dopiero ogórki. Nie chodzi tyle o smak ile o estetykę.

Pozdrawiam.
icon_smile.gif

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
zrobilam w wersji owieczkowej. pysznosci! :D

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
U mnie w domu ta sałatka jest przebojem wszystkich spotkań rodzinnych ale robie ją troche inaczej.
Mięso mielone podsmażam z cebulką, dodaje przyprawy(grill, kebab, czosnek, papryka, sól, pieprz) wkrajam papryke i dokładam pomidory z puszki.
Gdy ostygnie przekładam do prostokątnej miski( ala brytwanka-przezroczysta) na to układam pokrojone w kostke pomidory
a na nie sałata lodowa.
Wierzch przykrywam jogurtem bałakańskim i posypuje tartym żółtym serem.
cały urok potrawy jest w tym ze dolna warstwa-mieso jest bardzo pikantne i swietnie komponuje się z jogurtem, pomidorami i sałata
lecker.gif

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Zrobiłam wczoraj z owieczkowego przepisu z dodatkiem papryki czerwonej.Wymieszałam składniki.Polecam.Smaczna.

nadhia

Member
Gru 16, 2006
182
0
16
ja też się skusiłam i nie żałuję
icon_smile.gif
ale mam sugestie: puszka kukrydzy to ciut za dużo na podane ilości, no i wymieszać! koniecznie wymieszać składniki!!! Sałatka nie wymaga żadnych przypraw, wszystko jest na kuraku więc pozostałe składniki są faktycznie bez wyrazu.... Zamieszczam zdjęcie ponizej, kapusta ma mocny kolor, bo kupiłam akurat w Auchanie chyba młodą i miała bardzo ostry smak (starałam się dać jej minimum), zupełnie inny niż ta 'zwykła'. No ale napewno zrobię ją jeszcze nie raz z kapustą o właściwim smaku
icon_smile.gif

pozdrawiam autorki
icon_smile.gif

DSCN3004.JPG

Załączniki

• DSCN3004.JPG
    DSCN3004.JPG
    24.5 KB · Wyświetleń: 0

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,070
392
83
OOOOOOO!!!!! Dawno tu nie zaglądałam i zdziwiłam się, ile odpowiedzi! Miło mi, że Wam smakuje. Ja ja nadal robie, ale ostatnio z indykiem. Najlepsza jest, jak troche postoi, nawet do nastepnego dnia, bo smaki się przegryzają. Można ją wtedy mieszac oczywiści
icon_smile.gif

Pozdrawiam

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Zrobiłam po swojemu ale baza - czyli kurczak z przyprawą pozostał ;)

Wymerdałam:
kurczaka z przyprawą,
2 cebule czerwone w piórkach,
puszkę kukurydzy,
paprykę czerwoną,
sałatę lodową,
ogórki konserwowe,
fasolkę czerwoną,
z majonezem i ketchupem.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy