Paulinka @ 12 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=503764Evalil, myślę że spokojnie możesz piec, może nie wyjdzie Ci megakremowy, ale niewątpliwie bardzo smaczny
Paulinko, myślisz? Bo ja się troche podłamałam.Jutro odwiedza nas babcia mojego męża, więc nie mogę sobie pozwolić na klapę...![]()
![]()
Sama nie wiem, może zaryzykuję, ale śmietanę też mam tylko 30%, tym razem mąż kupował.Następnym razem sama zrobie zakupy.![]()
![]()
Aha, znalazlam sernik na zimno, tez Joanny z 5% serkiem. Muszę pomyśleć...
Paulinka @ 12 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=503768Generalnie taki serek nada się do wszystkich serników na zimno, więc wystarczy trochę pokopać w czeluściach forum i na pewno znajdziesz coś pysznego
Dziękuję.Chyba zrobię jednak na zimno, bo boję się ryzykować. Mąż będzie zadowolony, bo uwielbia na zimno.
Ale będzie zn ów improwizacja, bo nie mam wszystkich składników.![]()
![]()
A tak pytałam o ser w tym konkretnym cytrynowym, bo wydawalo mi się to ważnym zaleceniem, że ma być użyty właśnie tłusty ser. Zresztą w ogóle wydaje mi się, że do serników pieczonych potrzeba tłustego...
No nic. Idę robić. Co się odwlecze, to nie uciecze. I ten się upiecze.![]()
![]()
Lipka @ 1 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=530556zrobiłam i jest to chyba najlepszy z serników jakie dotąd jadłam i robiłamBardzo sie cieszę!![]()
Joanna @ 18 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=605442Sernik jest prześliczny!Jak Ci się udało zrobić taką żółciutką i transparentną polewę?![]()
Moje wyglądają zupełnie inaczej...
Dziękuję![]()
A polewę hmmm, no z Twojego przepisu Joanno, krok po kroku. Dziekuję za przepis, powtórzę sernik niebawem![]()
Ladybird @ 19 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=605507A polewę hmmm, no z Twojego przepisu Joanno, krok po kroku.Hmmm, to muszę ją popełnić jeszcze raz, by mi wyszła tak ładna jak Tobie.![]()
ela2225 @ 19 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=605591Mąż sobie zamówił sernik na niedzielę.
Chyba już wiem który zrobię?Który?![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.