Sernik kawowy

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Mam nadzieję, że zdąży się przejaśnić, zanim będzie co fotografować....
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Mam nadzieje, ze Joanna wybaczy mi jakosc zdjecia...

Do wykonania spodu uzylam Plain Chocolate McVities, a samej masy serowej kremowego serka Philadelphia...pieklam metoda zalecona przez Joanne (dodalam obrecze z namoczonych gazet plus temperatury pieczenia)...

Dziekujemy za przepis...obzerac sie bedziemy wieczorem...

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Tatter,
idę kupić kolejne chusteczki, zaśliniłam klawiaturę

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Tatter, zdjęcie absolutnie pierwszorzędnej jakości!
freu.gif

I bardzo ciekawa ta czekoladowa ozdoba.
icon_smile.gif

Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć smacznego!
mniam.gif

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Czekoladowa ozdoba, Joanno, to produkt firmy SuperCook....czyli poszlam na latwizne...
icon_wink.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
tatter @ 27 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=401918Mam nadzieje, ze Joanna wybaczy mi jakosc zdjecia...

Do wykonania spodu uzylam Plain Chocolate McVities, a samej masy serowej kremowego serka Philadelphia...pieklam metoda zalecona przez Joanne (dodalam obrecze z namoczonych gazet plus temperatury pieczenia)...

Dziekujemy za przepis...obzerac sie bedziemy wieczorem...
jakość??!!
icon_eek.gif
a coś z nią nie tak??!! przepiękne zdjecie...

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
tatter @ 27 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=402001Czekoladowa ozdoba, Joanno, to produkt firmy SuperCook....czyli poszlam na latwizne...
icon_wink.gif
Szkoda, że u nas nie ma takich w sprzedaży - też bym czasem sobie poszła na TAKĄ łatwiznę....
fiesgrins.gif

sylwia18 @ 27 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=402006jakość??!!
icon_eek.gif
a coś z nią nie tak??!! przepiękne zdjecie...
Kokieteria, panie, kokieteria....
icon_mrgreen.gif

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,953
2,883
113
Zdjęcia cudo.Do wykonania serniczka zachęciły mnie Wasze komentarze.Robiłam wg.przepisu i piekłam metodą gazetową. Ciasto mi nie popękało, ładnie się połączyło ale nie było puszyste. Jestem trochę zawiedziona.Acha piekłam z sera Delfiko.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Maria z Łeby @ 28 Dec 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=422672Zdjęcia cudo.Do wykonania serniczka zachęciły mnie Wasze komentarze.Robiłam wg.przepisu i piekłam metodą gazetową. Ciasto mi nie popękało, ładnie się połączyło ale nie było puszyste. Jestem trochę zawiedziona.Acha piekłam z sera Delfiko.
Ależ ono wcale nie miało być puszyste, tylko kremowe!

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Serniki kojarza mi sie z tradycyjnymi robionymi w rodzinnym domu, tzw. gotowany.
Ten jest zupelnie inny, o bardzo bogatym, kawowo czekalodowym smaku i niesamowicie kremowy. Zrobilam go w sobote na probe, tzn. od dluzszego czasu robie domowy twarozek i chcialam sprawdzic czy sie bedzie nadawal na wypieki. Nadaje sie bardzo.
lecker.gif

Popelnilam 2 zasadnicze bledy: sera bylo za malo, wyszlo o wiele mniej jasnej masy i troche nierowno ja rozprowadzilam.
Mialam takie czekoladowe herbatniki i nie wiem dlaczego, ale po upieczeniu spod byl zdecydowanie twardy. Nastepnym razem zrobie z oryginalnymi digestive w polewie czekoladowej.
Dalam do sera bardzo gorzka czekolade, mnie to nie przeszkadzalo, ale maz twierdzil, ze za gorzkie. Dzieci nie narzekaly, jadly az sie uszy trzesly!
Na pewno powtorze dla gosci, wtedy juz z listeczkami z czekolady.
Moj ser i wersja testowa serniczka

Załączniki

• Img003.jpg
    Img003.jpg
    4.6 KB · Wyświetleń: 1
  • Img009.jpg
    Img009.jpg
    9.2 KB · Wyświetleń: 1

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Sernik zrobiłam na Dzień Babci. Piekłam metodą gazetową. W trakcie pieczenia (już po dodaniu białej masy) sernik chciał uciec z tortownicy - dziwnie wybrzuszył się w jednym miejscu, a póżniej opadł. Wydaje mi się, że za krótko studziłam piekarnik w czasie zmieniania opasek i to było przyczyną. Składniki mieszłam łyżką, więc nie był za bardzo napowietrzony.
Niezależnie od przygód w trakcie pieczenia serniczek bardzo smaczny. Mój miał zwartą konsystencję i kroił się bez problemu - może dlatego, że użyłam sera o dość niskiej zawartości tłuszczu, albo to opadanie tak go zespoliło
gruebel_2.gif
Do przepisu na pewno wrócę, bo z całą pewnością jest tego wart
mniam.gif

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
6fbdadecf1a620bb08de7f03da7daa4f,5,19,0.jpg

wyszedł mi oczywiście trochę inny bo za szybko wyjęłam z piekarnika i mi się obie warstw przemieszały trochę więc je widelczykiem jeszcze bardziej pomieszałam
icon_mrgreen.gif
pyszny był
mniam.gif
Babcia dostała
daumen.gif

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0

alexandra

Member
Mar 4, 2007
128
0
0
Śliczny jest ten sernik !
icon_smile.gif
Ja zauroczona serowym torcikiem Joanny postanowiłam wypróbować kolejny : kawowy
icon_smile.gif

Mam pytanie - jak zrobić takie czekoladowe listki na ozdobę sernika ? Różyczkę już Joanna opisała jak zrobić, ale zastanawiają mnie te listeczki
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy