Sernik wiedenski mojej chrzestnej

AnnaB.

Member
Mar 13, 2008
362
0
0
Aż trudno mi samej w to uwierzyć, ale to był pierwszy sernik, który upiekłam (a do małolat dawno już się nie zaliczam). Smakowo wyborny, prosty w obsłudze, zrobiłam z serkiem Delfiko z wiaderka. Odrobinę pękł, sporo opadł, co na szczęście wpłynęło jedynie na urodę, a nie na smak. Jednakowoż chciałam zapytać sernikowe mistrzynie, co można zrobić, żeby zminimalizować opadanie sernika. Czy pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, czy coś jeszcze?
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
0
0
jak dlugo pieklaś ?
jean @ 10 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=833363...teraz to przegiełam
dump.gif
zrobiłam w wielkiej blasze z półtorej porcji...jaki on jest dooobry!!!!
lecker.gif
 

doti

Member
Kwi 8, 2008
17
0
0
też sie na niego czaję bo na poniedziałek mam zamówienie na sernik - nigdy serników nie piekłam a ten wydaje sie prosty i szybki....
a zdjęcia waszych serniczków jeszcze bardziej mnie zachęciły do pieczenia...
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Eva, moje dziecko mowi 'mmm to jest good cake' there is chocolate ... i gladzi sie po brzuchu
teraz mowi, ze ma urodziny
icon_lol.gif


nie mozna tak sugestywnych zdjec.
O, Jean nawet diete przerywa
icon_lol.gif
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
tradycyjnie goscil u nas w tym roku na Wielkanoc, pieklam z podwojnej porcji, z wlasnorecznie robionego sera... niebo w gebie :D
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
siedzi w piekarniku... mam nadzieję, że będzie tak pyszny, jak o tym piszecie
icon_smile.gif
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
napiszę tylko tyle - jestem pod wrażeniem.
Pierwszy raz mam taki wysoki, nieopadnięty praktycznie wogóle sernik!
Nie wiem jak w smaku, ale wygląd ma królewski!
 

Załączniki

  • 20110826267.jpg
    20110826267.jpg
    85.6 KB · Wyświetleń: 0