Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
udało mi się (nie wiem nawet jakim cudem) ukryć trochę ciasta w lodówce na dzisiaj
icon_mrgreen.gif
i muszę powiedzieć, że jest nieziemskie na drugi dzień z lodówki
mniam.gif
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Ja tez dolaczam sie do grona zachwyconych
icon_mrgreen.gif


Zrobilam wczoraj , juz dluzej nie moglam patrzec sie na te wszystkie piekne fotki
icon_mrgreen.gif


Nie mialam w domu zadnych nadajacych sie owocow ( tylko melon i mango
icon_rolleyes.gif
), ale znalazlam serek z jagodami.....dodalam 200 gr tegoz, zmniejszylam tez ilosc cukru, bo i serek slodki i nie ma kwaskowatych owocow.....ciasto przepyszne
anbetung.gif
, ja juz siedze od 7 rano w lodowce i ciagle odkrajam po kawaleczku
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif


P.S....musze koniecznie zrobic to ciasto w wersji oryginalnej
mniam.gif
 

mirynka

Member
Paź 5, 2006
52
0
0
dominique @ 30 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=385833Dobra, obsliniona bede robic na weekend!
Tylko pytanie: moge dac melczna czekolade???????? czy wszystko zepsuje?
Ja tez nie przepadam za takimi mocnoczekoladowymi ciachami...
I jeszcze napiszcie jaki ser kupic w Niemczech, zeby pasowal?
ja jak robilam drugie raz to ciasto to dalam jedna czekolade gorzka a druga mleczna i powiem szczerze ze bardziej mi smakowalo niz jak sa dwie gorzkie.
 

burek

Member
Cze 19, 2006
1,930
0
0
Obłędne jest to ciasto. Zrobiłam tacie na imieniny zamiast kwiatka. Zostało pożarte w sekund pięć. Po drodze spotkał nas mój obrzydliwy teść (obrzydliwy bo nie jada tego co zrobię). Tylko powąchał, ale ten jęk zachwytu, który z siebie wydał mówił wszystko.
Będę powtarzać.
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
zrobiłam po raz drugi
mniam.gif
i muszę powiedzieć że ćwiczenie czyni mistrza bo jest o 100 razy lepsze
icon_mrgreen.gif
bez malin bo mam złe wspomnienia
icon_redface.gif

5bf5ce1c7b4c4f290525d7ef01bbdf07,5,19,0.jpg

p.s.wstałam o 7 rano żeby było na śniadanie dla rodzinki
icon_smile.gif
 

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
AgusiaSz @ 19 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=397455zrobiłam po raz drugi
mniam.gif
i muszę powiedzieć że ćwiczenie czyni mistrza bo jest o 100 razy lepsze
icon_mrgreen.gif
bez malin bo mam złe wspomnienia
icon_redface.gif

5bf5ce1c7b4c4f290525d7ef01bbdf07,5,19,0.jpg

p.s.wstałam o 7 rano żeby było na śniadanie dla rodzinki
icon_smile.gif
Śliczne ciacho Ci wyszło Agusiu, ten przepis też od dawna mnie kusi. Fajny wzór jak się patrzy z góry, łatki jak na krówce. Po serniku kawowym to ciacho będzie następne w kolejce.
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
kika @ 19 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=397456Śliczne ciacho Ci wyszło Agusiu, ten przepis też od dawna mnie kusi. Fajny wzór jak się patrzy z góry, łatki jak na krówce. Po serniku kawowym to ciacho będzie następne w kolejce.
te łatki to dlatego że ta ciemna masa taka ciężka i gęsta mi zawsze wychodzi
icon_rolleyes.gif
ale może to i lepiej bo ciasto jest "ciekawsze"
icon_mrgreen.gif
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
OOO AgusiuSz podaj łapke
icon_lol.gif
Moje ciacho też wyszło łaciate
Robiłam wczoraj. Jest pyyyszne... ale... za dużą formę miałam (25/40) i wyszło takie plaskate, a do tego łaciate że szok. A do tego jeszcze mi się przysnęło jak ciacho siedziało w pikarniku i i jest suepr uwędzone
icon_wink.gif


Ale dobrze ze spróbowałam teraz bo na święta będę już wiedziała co zrobić żeby wyszło ładniejsze, bo pyszne to i tak jest
icon_biggrin.gif


AgusiaSz @ 2 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=387077muszę powiedzieć, że jest nieziemskie na drugi dzień z lodówki
mniam.gif
Idę do kuchni sprawdzić czy nie kłamiesz
icon_mrgreen.gif
fiesgrins.gif


kuehl.gif


jako żywo... prawde mówi
fiesgrins.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
przeczytalam, musze upiec

dziewczyny, jaki ser w Niemczech mam dodac? czy 400g Filadelfi jest ok.?
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Ja dałam zwykły tłusty, zmiksowałam go tylko a masa serowa i tak była mocno płynąca
icon_confused.gif

A jak dasz filadelfie to hmmm
gruebel_2.gif
może być za rzadkie, tak mnie się przynajmniej wydaje.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
Pimpek @ 19 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=397469OOO AgusiuSz podaj łapke
icon_lol.gif
Moje ciacho też wyszło łaciate
Robiłam wczoraj. Jest pyyyszne... ale... za dużą formę miałam (25/40) i wyszło takie plaskate, a do tego łaciate że szok. A do tego jeszcze mi się przysnęło jak ciacho siedziało w pikarniku i i jest suepr uwędzone
icon_wink.gif


Ale dobrze ze spróbowałam teraz bo na święta będę już wiedziała co zrobić żeby wyszło ładniejsze, bo pyszne to i tak jest
icon_biggrin.gif

Idę do kuchni sprawdzić czy nie kłamiesz
icon_mrgreen.gif
fiesgrins.gif


kuehl.gif


jako żywo... prawde mówi
fiesgrins.gif
pewnie że prawdę
icon_mrgreen.gif
jestem smakoszką ciast więc wiem co mówię
icon_wink.gif
handclasp.gif


Pimpek @ 19 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=397568Ja dałam zwykły tłusty, zmiksowałam go tylko a masa serowa i tak była mocno płynąca
icon_confused.gif

A jak dasz filadelfie to hmmm
gruebel_2.gif
może być za rzadkie, tak mnie się przynajmniej wydaje.
ja dałam półtłusty i było oki
icon_mrgreen.gif
więc myślę że philadelfia będzie dobra
icon_wink.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
no taki zwykły twaróg właśnie... no nie wiem co tam u was jest szczerze mówiąc
icon_lol.gif

Wydaje mi się że jak do filadelfii dasz jeszcze jajka to troche za rzadkie może być
gruebel_2.gif
i możesz mieć problem z wyłożeniem czekoladowej warstwy na wierzchu. Chociaż ja i z twarogiem miałam
icon_wink.gif
więc może to wszystko jedno.

A swoją drogą dlaczego nie ma u was twarogu
gruebel_2.gif
dziwne nie?
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
Anna, chyba tak, tylko trzeba go chyba na noc zostawic do odkapniecia
gruebel_2.gif


na pierogi wyciskam przez scierke zeby bylo suchsze, ale cholerna to robota
icon_neutral.gif
 

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
Pyszne ciacho Lisko!!! I bardzo szybko się je robi. Ja upiekłam w wersji z jagodami, akurat mialam w zamrazalniku wiec sypnelam trzema garściami po wierzchu. Przepis rewelacyjny!!! Dziwił mnie tylko brak proszku do pieczenia:) Nie wiem czy użyłam dobrego serka (z mlekowity do serników) bo masę miałam bardzo rzadką. Ale po upieczeniu ta masa serowa jest super. Następnym razem muszę upiec w mniejszej formie bo takie niziutkie mi wyszło, ale co racja to racja - sernikobrownies jest odjazdowe.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
zrobilam dzis na taty urodziny, on uwielbia sernik-czekolade-maliny

ciasto jest naprawde pyszne
daumen.gif
wyszlo mi piekne, masa dala sie ladnie rozsmarowac, dalam wiecej malin

sera uzylam Schichtkäse(to do dziewczyn z Niemiec) ktory zawiazalam w pieluche i dalam odkapnac przez noc nad wanna
icon_wink.gif