dominique @ 30 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=385833Dobra, obsliniona bede robic na weekend!
Tylko pytanie: moge dac melczna czekolade???????? czy wszystko zepsuje?
Ja tez nie przepadam za takimi mocnoczekoladowymi ciachami...
I jeszcze napiszcie jaki ser kupic w Niemczech, zeby pasowal?ja jak robilam drugie raz to ciasto to dalam jedna czekolade gorzka a druga mleczna i powiem szczerze ze bardziej mi smakowalo niz jak sa dwie gorzkie.
AgusiaSz @ 19 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397455zrobiłam po raz drugii muszę powiedzieć że ćwiczenie czyni mistrza bo jest o 100 razy lepsze
bez malin bo mam złe wspomnienia![]()
![]()
![]()
p.s.wstałam o 7 rano żeby było na śniadanie dla rodzinki
Śliczne ciacho Ci wyszło Agusiu, ten przepis też od dawna mnie kusi. Fajny wzór jak się patrzy z góry, łatki jak na krówce. Po serniku kawowym to ciacho będzie następne w kolejce.
kika @ 19 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397456Śliczne ciacho Ci wyszło Agusiu, ten przepis też od dawna mnie kusi. Fajny wzór jak się patrzy z góry, łatki jak na krówce. Po serniku kawowym to ciacho będzie następne w kolejce.te łatki to dlatego że ta ciemna masa taka ciężka i gęsta mi zawsze wychodziale może to i lepiej bo ciasto jest "ciekawsze"![]()
![]()
AgusiaSz @ 2 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=387077muszę powiedzieć, że jest nieziemskie na drugi dzień z lodówki
Idę do kuchni sprawdzić czy nie kłamiesz![]()
![]()
![]()
jako żywo... prawde mówi![]()
Pimpek @ 19 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397469OOO AgusiuSz podaj łapkeMoje ciacho też wyszło łaciate![]()
Robiłam wczoraj. Jest pyyyszne... ale... za dużą formę miałam (25/40) i wyszło takie plaskate, a do tego łaciate że szok. A do tego jeszcze mi się przysnęło jak ciacho siedziało w pikarniku i i jest suepr uwędzone![]()
Ale dobrze ze spróbowałam teraz bo na święta będę już wiedziała co zrobić żeby wyszło ładniejsze, bo pyszne to i tak jest![]()
Idę do kuchni sprawdzić czy nie kłamiesz![]()
![]()
![]()
jako żywo... prawde mówi
pewnie że prawdęjestem smakoszką ciast więc wiem co mówię![]()
![]()
![]()
Pimpek @ 19 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397568Ja dałam zwykły tłusty, zmiksowałam go tylko a masa serowa i tak była mocno płynąca![]()
A jak dasz filadelfie to hmmmmoże być za rzadkie, tak mnie się przynajmniej wydaje.
ja dałam półtłusty i było okiwięc myślę że philadelfia będzie dobra![]()
![]()
Pimpek @ 19 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397568Ja dałam zwykły tłusty, zmiksowałam go tylko a masa serowa i tak była mocno płynąca![]()
A jak dasz filadelfie to hmmmmoże być za rzadkie, tak mnie się przynajmniej wydaje.
ale pimpek, co wlasnie jest zwykly tlusty? bo u nas sera-twarogu nie ma![]()
kika @ 23 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=399697Dziwił mnie tylko brak proszku do pieczenia![]()
W brownies- z jego natury- nie ma proszku, a większość serników też go nie przewiduje (a już na pewno nie te amerykańskie).
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.