Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Tak chwalicie, tyle stron ma wątek, to i ja sie nie oparłam, choć ciast nie jadam.
A tu niespodzianka - wchłonęłam połowę.

Zrobiłam z połowy porcji licząc na słabe zainteresowanie i proszę, we dwoje zjedliśmy całą porcję!
DSC07413.JPG

Malin swoich nie miałam. W małym miasteczku kupić mrożonych nie można. Ale porzeczki czarne mamy swoje zamrożone i lubimy. Mogłam dać więcej. Pyszne!
 

Załączniki

  • DSC07413.JPG
    DSC07413.JPG
    538.7 KB · Wyświetleń: 4

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
a moj maz nie lubi sernikow
cry_1.gif
przeciez nie zrobie takiej porcji dla siebie samej
icon_wink.gif
icon_lol.gif
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
jean @ 23 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=382400czy zwiększając ilość sera do 800 gram zwiekszyc ilość cukru i jajek. Cukier nie jest az tak istotny, to zawsze kwestia gustu czy dosłodzic czy nie, ale jajka mogą mieć wpływ na konsystencję masy serowej.
Ja chyba dodam 2 jajka, żeby zachować proporcję do 400 gram- 2 to do 800 - 4.
Co o tym sądzicie?!
Dziewczyny! Pomocy!
 

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Jean, zrób po swojemu, tak jak obliczyłaś. Mądrzę się, bo robiłam też troche po swojemu czyli z połowy porcji i trudno było podzielić jajka. Sama zobaczysz, czy masa serowa jest wystarczająco gęsta.
Chyba nie powinno być trudności ze zrobieniem ciasta. Większą ilość sera chyba dłużej piec.
Ja piekłam tylko 35 minut, ale moje było cieniutkie.
 

julia

Member
Sie 30, 2006
533
0
0
Naczytalam sie i tez mnie przekonalyscie, jutro bede dzialac. Nie wiem, czy mi umknelo, czy nie ma podane w jakiej temperaturze to ciasto piec.
A, zastanawiam sie jeszcze jakby to bylo gdybym dodala zoltka a na koniec piane z bialek - jak myslicie ma to jakis sens, czy tylko dodatkowa robota?
 

julia

Member
Sie 30, 2006
533
0
0
Tez upieklam, z tym ubijaniem piany to chyba byl glupi pomysl.... ale za to poeksperymentowalam i aby ciasto bylo lejace (glownie gorna warstwa, ktora idzie na ser) wstawilam je na pol minuty do mikrofalowki, bylo ekstra plynne ale jeszcze nie cieple
 

dominique

Member
Lut 6, 2006
186
0
0
Dobra, obsliniona bede robic na weekend!
Tylko pytanie: moge dac melczna czekolade???????? czy wszystko zepsuje?
Ja tez nie przepadam za takimi mocnoczekoladowymi ciachami...
I jeszcze napiszcie jaki ser kupic w Niemczech, zeby pasowal?
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
dominique @ 30 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=385833Dobra, obsliniona bede robic na weekend!
Tylko pytanie: moge dac melczna czekolade???????? czy wszystko zepsuje?
Ja tez nie przepadam za takimi mocnoczekoladowymi ciachami...
I jeszcze napiszcie jaki ser kupic w Niemczech, zeby pasowal?
ja bym mlecznej nie dawała bo nie ma takiego smaku i aromatu jak gorzka
icon_mrgreen.gif

a ja mam pytanie czy mogę zrobić z serrrkiem Delfiko czekoladowym?? robiła któraś??
icon_mrgreen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
zrobiłam
icon_mrgreen.gif
nie wyszło mi oczywiście (bo mam dwie lewe ręce
icon_mad.gif
) ale to nic bo i tak już połowy nie ma
icon_mrgreen.gif
generalnie masa którą wyłożyłam na ser mi się z serem zlała, a że zrobiłam z truskawkami to puściły tyle soku, że mi się ciasto bardzo mokre zrobiło
icon_sad.gif
ale rodzina i tak je
icon_lol.gif
mimo, że trzeba wygrzebywać łyżką
mniam.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38