Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

moat

Member
Lip 16, 2006
6
0
0
Niedawno zrobiłam ten sernik , zniknął w tempie natychmiastowym (tylko w trakcie musiałam przygotowywać drugą porcję ciasta, bo chyba przedobrzyłam z rozmiarem tortownicy i brakło mi na wierzch
icon_redface.gif
). Powiem tylko:pyszne. połączenie czekolady, sera i malin -rozkosz:D

ANNEBLACK

Member
Lis 23, 2005
264
1
0
Właśnie włożyłam do piekarnika - długo się przymierzałam do tego ciasta, aż wreszcie dorwałam maliny na bazarku i za 2 godzinki degustacja - powiem jedno, że nawet na surowo to ciasto jest dobre (mniam - pyszne resztki z miski).

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
zapach malin i czekolady podczas pieczenia jest po prostu zniewalajacy. A smak... no coz bylby lepszy gdybym nie dala serka philadelphia tylko jakis inny, bo dla mnie warstwa sernikowa byla po prostu za slona. Ale jest to wylacznie moje subiektywne odczucie, bo moj maz (nota bene wylaczny zjadacz szarlotek) chwalil ten sernik wnieboglosy
icon_smile.gif

Pokaż załącznik 19421
Pokaż załącznik 19422

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
witam ! jestem zła na cały świat przeczytałam , chęci nabrałam i jestem bezradna
cry_1.gif
baa.gif
cholera wczoraj popsuł mi sie mikser !!!!!!! ja chce upiec to wspaniałe ciasto >>>>>>

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Ewelinko, przecież mikser nie jest tu niezbędny. Wymieszaj wszystko dokładnie zwykłą łyżką i będzie ok
icon_smile.gif

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Katja @ 29 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=611683A smak... no coz bylby lepszy gdybym nie dala serka philadelphia tylko jakis inny, bo dla mnie warstwa sernikowa byla po prostu za slona.
Nie jesteś odosobniona. Ja też uważam, że polska Philadelfia jest za słona to takich wypieków. Zastępuję ją zazwyczaj serkiem Delfiko, w Biedronce nazywanym Zielona Łąka.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
Lisko, wczesniej nie pytalam, bo nie mialam ekstraktu waniliowego, ale teraz mam i nie zawaham sie go uzyc
icon_smile.gif

Co oznacza "ł" okreslajace jego ilosc? łyzke, czy łyzeczke do herbaty?

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
niestety nie upiekłam ciasta .mielismy awarię w kuchni i w łazience - brak wody - całkowity !!!koszmar !! dzis juz jest za póżno !? jutro bedzie 1 dzień degustacji !? pozdrawiam
wink.gif

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
dziewczyny upiekłam i czekam aż wystygnie !!!
denknach.gif
czy się upiekł !? czy nie zakalec !!! już nie mogę się doczekac chwili kiedy wyjmę z formy i skosztuje!?

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
ciasto pych ! następnym razem dodam więcej sera i zamiast jednej gorzkiej czekolady mleczną ! dobrze że na naszym stole goszczą takie rarytasy dziękuję
icon_biggrin.gif

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
jednak nie zmienię przepisu mój mąż był zachwycony , a córeczka która nie przepada za ciastami zjadła duży kawałek
biggrinflip.gif
dziękuje za wspaniały przepis
freu.gif
icon_smile.gif

mirynka

Member
Paź 5, 2006
52
0
0
a co sadzicie o tym aby ciasto dodatkowo posypac platkami migdalow, nie spalilyby sie podczas pieczenia?? czekolada z malinami i migdalami moglaby byc pyszna

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Wg mnie najlepsze jest tego samego dnia jeszcze lekko letnie
icon_lol.gif

Zrobiłam z 1,5 porcji na święta i przechowywane w lodówce jednak nieco traci w smaku - konsystencja pozbawiona jest tej aksamitności...

Mycha

Moderator
Mar 13, 2006
2,694
0
0
Powiem tylko jedno : poemat!!
Rewelacyjny sernik.Mialam za duza blache i wyszedl troche jak po kuracji odchudzajacej
icon_mrgreen.gif

Mnie tam smakowal wlasnie drugiego dnia a przechowywalam w zimnym pomieszczeniu a nie w lodowce bo nie lubie jak przechodzi zapachami np kielbachy
icon_lol.gif

Lisko
cvety.gif

PC300414.JPG

Załączniki

• PC300414.JPG
    PC300414.JPG
    420.3 KB · Wyświetleń: 2

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy