Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Zastanawiałam się, co zrobić z pudełeczkiem pięknych czerwonych porzeczek z mojego jedynego krzaczka i uznałam, że to najlepsze rozwiązanie.
icon_wink.gif

Ale i tak z malinami najlepsze....
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
ciacho niebo w gebie doslownie
icon_mrgreen.gif
poezja smaku, cudenko,
anbetung.gif

nie mialam zwyklej gorzkiej czekolady wiec dalam tak do picia w proszku i tez rewelacja wszylo
rofl.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Napaliłam się na to ciasto niczym Chińczyki na ruską granicę. Wszystkie produkty miałam poza owocami . Ale nawet po pracy udało mi się kupic. No i do dzieła.
cook.gif
Nie wiedziec dlaczego, czekolada rozpuszczana w kąpieli wyglądała jak owarzona. Ale nic to, robiłam dalej. W całości wszystko było ok. Wylałam na blachę ok 1/3 ciasta, wyłożyłam serek i............... o matko, zapomniałam o proszku do pieczenia. Już miałam zgarniac wszystko z blachy, gdy mnie coś tknęło aby znów zajrzec do przepisu. Ufffffffff, wszystko w porządku. Poszło do piekarnika. Jak zajrzałam po pół godzinie, ciasto prawie wyłaziło z foremki. Ale jak tylko wyłączyłam piekarnik to sobie wróciło na właściwe miejsce. To było wczoraj. Dzisiaj nastąpiła degustacja. Owszem, bardzo smaczne ale nie powaliło mnie na kolana. Chyba spodziewałam się czegoś innego. W całości wygląda jak to na zdjęciu Liski. Jest piękne, cudownie pachnie. Może po kolejnym kawałku bardziej przekona mnie do siebie tak jak to uczynił sernik z białą czekoladą Bei?
gruebel_2.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Dziś pierwszy raz piekę z wiśniami. Mam nadzieję, że będzie równie smakowite jak z malinami.

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
Krystyna9 @ 12 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=727013Napaliłam się na to ciasto niczym Chińczyki na ruską granicę. Wszystkie produkty miałam poza owocami . Ale nawet po pracy udało mi się kupic. No i do dzieła.
cook.gif
Nie wiedziec dlaczego, czekolada rozpuszczana w kąpieli wyglądała jak owarzona. Ale nic to, robiłam dalej. W całości wszystko było ok. Wylałam na blachę ok 1/3 ciasta, wyłożyłam serek i............... o matko, zapomniałam o proszku do pieczenia. Już miałam zgarniac wszystko z blachy, gdy mnie coś tknęło aby znów zajrzec do przepisu. Ufffffffff, wszystko w porządku. Poszło do piekarnika. Jak zajrzałam po pół godzinie, ciasto prawie wyłaziło z foremki. Ale jak tylko wyłączyłam piekarnik to sobie wróciło na właściwe miejsce. To było wczoraj. Dzisiaj nastąpiła degustacja. Owszem, bardzo smaczne ale nie powaliło mnie na kolana. Chyba spodziewałam się czegoś innego. W całości wygląda jak to na zdjęciu Liski. Jest piękne, cudownie pachnie. Może po kolejnym kawałku bardziej przekona mnie do siebie tak jak to uczynił sernik z białą czekoladą Bei?
gruebel_2.gif
a probowalas jeszcze cieple zjesc? bo mi wlasnie takie cieple bardziej "idzie" niz zimne chociaz tez mniamusne
icon_smile.gif

ewena

Member
Paź 26, 2007
1,394
0
0
zrobiłam wczoraj i...trochę schrzaniłam. Podążając za przepisem, sypałam kolejno jak leci...40dkg cukru pudru... zapyliłam nim pół kuchni(następnym razem użyje tak jak w oryginale, zwykłego drobnego). Jak przyszło do robienia części z serem, to zerknęłam do przepisu, co z cukrem, no i wyszło na to, że już cały poszedł do części czekoladowej
rofl.gif
dump.gif
No nic, ponieważ robiłam z mieszanki marscaponowo(troszke słodki)-ricottowej, to tylko ciut to osłodziłam. No i upiekłam. Ku mojej uciesze, bedzie powtórka...baardzo wszystkim posmakował
lecker.gif

Tak wyglądał jeszcze bardzo ciepły:

sbw.jpg

a tak na drugi i ostatni dzień, po wyjęciu z lodówki:

sb1.jpg

Załączniki

• sbw.jpg
    sbw.jpg
    465.3 KB · Wyświetleń: 2
  • sb1.jpg
    sb1.jpg
    517.1 KB · Wyświetleń: 2

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy