Joanna @ 29 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=722633Zastanawiałam się, co zrobić z pudełeczkiem pięknych czerwonych porzeczek z mojego jedynego krzaczka i uznałam, że to najlepsze rozwiązanie.
słuszna decyzja![]()
We wtorek pójdę na targ i kupię różne porzeczki ,agrest ,maliny ,jagody -oj jak mi się tego wszystkiego chce![]()
Joanna @ 12 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=727055Dziś pierwszy raz piekę z wiśniami. Mam nadzieję, że będzie równie smakowite jak z malinami.Joanno, jak już będziesz po degustacji to napisz czy smakowało. Wersja malinowa mnie zachwyciła i chciałabym też spróbować z wiśniami.
Krystyna9 @ 12 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=727013Napaliłam się na to ciasto niczym Chińczyki na ruską granicę. Wszystkie produkty miałam poza owocami . Ale nawet po pracy udało mi się kupic. No i do dzieła.Nie wiedziec dlaczego, czekolada rozpuszczana w kąpieli wyglądała jak owarzona. Ale nic to, robiłam dalej. W całości wszystko było ok. Wylałam na blachę ok 1/3 ciasta, wyłożyłam serek i............... o matko, zapomniałam o proszku do pieczenia. Już miałam zgarniac wszystko z blachy, gdy mnie coś tknęło aby znów zajrzec do przepisu. Ufffffffff, wszystko w porządku. Poszło do piekarnika. Jak zajrzałam po pół godzinie, ciasto prawie wyłaziło z foremki. Ale jak tylko wyłączyłam piekarnik to sobie wróciło na właściwe miejsce. To było wczoraj. Dzisiaj nastąpiła degustacja. Owszem, bardzo smaczne ale nie powaliło mnie na kolana. Chyba spodziewałam się czegoś innego. W całości wygląda jak to na zdjęciu Liski. Jest piękne, cudownie pachnie. Może po kolejnym kawałku bardziej przekona mnie do siebie tak jak to uczynił sernik z białą czekoladą Bei?![]()
a probowalas jeszcze cieple zjesc? bo mi wlasnie takie cieple bardziej "idzie" niz zimne chociaz tez mniamusne![]()
Maraa @ 12 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=727088Joanno, jak już będziesz po degustacji to napisz czy smakowało.Owszem, i to bardzo!![]()
![]()
Dałam dużo wiśni, a po ostygnięciu zrobiłam esy - floresy z białej czekolady.
Joanna @ 12 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=727226Owszem, i to bardzo!![]()
![]()
Dałam dużo wiśni, a po ostygnięciu zrobiłam esy - floresy z białej czekolady.![]()
![]()
![]()
ja też lubię z wiśniami
Ale najlepsze wg mojej skromnej osoby to z malinami
Joanna @ 12 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=727232Z malinami jest bezkonkurencyjne.
a tu sie z Panią Joanno zgodzę w 200%
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.