Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Aza-lio wręcz przeciwnie, po pobycie w lodówce tylko zyska na smaku, będzie bardziej intensywne
lecker.gif
.
 

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
Pierniczku,
to naprawdę łatwe ciasto. Uwierz. Tylko tak wygląda!


pierniczek @ 30 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=879030Aj jakie piękne te ciacha
lecker.gif
napewno pyszności, sama bym takie zrobiła, ale jeszcze troche poczekam. Po moich perypetiach z muffinami lepiej nie będe brała się za takie dzieła, jeszcze duuuuużo mi brakuje do waszych kulinarnych wyczynów.

Gratuluje i ślina mi leci po kostki
icon_mrgreen.gif
 

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
atina @ 2 Aug 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=880041Gucio ślicznie wygląda i potwierdzam - jest pyszne. U mnie w wersji z wiśniami, ale z malinami też niedługo będzie
icon_mrgreen.gif
Atino
anbetung.gif

u nas już koncówka- mimo początkowych trudności - korki nam strzeliły
baa.gif
cry_1.gif
- dopiekał się u sąsiada
icon_smile.gif

Piekłam po raz pierwszy i miałam wątpliwości -warto jednak było w końcu go upiec
lecker.gif
lecker.gif

Na pewno będzie częściej gościł na naszym stole
icon_mrgreen.gif
 

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Jejku, musi być pyszne, Wasze zdjęcia są supersmaczne!
Mam straszną ochotę na zrobienie tego ciasta, tak sobie myślę że zrobiłabym z połowy porcji i w formie muffinkowej - takie małe sernikobrownies mi się marzą
icon_mrgreen.gif
tylko zastanawiam się jak długo piec wtedy, jakieś pół godziny ?
gruebel_2.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
margarett @ 4 Aug 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=880639małe sernikobrownies mi się marzą
icon_mrgreen.gif
tylko zastanawiam się jak długo piec wtedy, jakieś pół godziny ?
gruebel_2.gif
Myślę, że po półgodzinie trzeba sprawdzić.
Osobiście bardzo pilnuję, by go nie "przepiec", bo najbardziej mi smakuje, gdy konsystencja czekoladowego ciasta jest zbliżona do konsystencji masy serowej.
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sie 5, 2009
5
0
0
ja tu nowa
wink.gif
nie wiem jak sie tutaj znalazłam, ale dostałam slinotoku od tych wszystkich zdjęc..
i co? moje juz w piekarniku siedzi.. i tutaj mam pytanie.. skad mam wiedziec, ze ciasto juz gotowe jest? bo niby wiem, że okolo godziny w piekarniku ma siedziec, ciagnace "niedopieczone" ma byc, a nie chce zeby po prostu niedorobione bylo.. to moja pierwsza przygoda z JAKIMKOLWIEM placuszkiem (pomijajac babke drozdzowa, ktora nie wiem czemu ale mi wyszła ;) ) i nie chce nawalić..
 
Sie 5, 2009
5
0
0
jeeesuuuuuuuu.......

ja to się chyba z powołaniem minełam, wyjszlo!!!
dance.gif


nie wiem, czy nie za długo trzymałam, ale lekko ciągnące się jest ha! potem postaram się zdjątko zrobić, a teraz do obiadku!
 

m-habibi

Member
Sie 4, 2009
2
0
0
Dzien dobry
icon_smile.gif
ja tu tez nowa ale pare przepisow juz wykorzystalam
lecker.gif

A teraz wlasnie sernikobrownies siedzi w piekarniku i tak pieknie pachnie, ze juz nie moge sie doczekac kiedy je wyjme
mniam.gif


Dzieki wielkie za ten przepis! Oby wyszlo dobre
icon_smile.gif

A Wasze zdjecia sa obledne...
icon_smile.gif
 

m-habibi

Member
Sie 4, 2009
2
0
0
Musze to napisac... Wczoraj zrobilam drugi raz i ... wyszlo jeszcze lepsze!!!
icon_eek.gif

Dalam serek president o ktorym mowa byla wczesniej i dalam go ciut wiecej oraz posypalam platkami midalowymi.... Moja dieta poszla sie bujac
icon_mrgreen.gif

Ale dzis zostal juz tylkojeden kawalek, wiec o czyms to musi swiadczyc :D Jeszcze raz dziekuje za ten przepis - wchodzi do ulubionych!
cvety.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Joanna @ 11 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=872789w sumie dałam 200 g cukru - 50 g do masy serowej i 150 do brownies. No i białą czekoladę do sera.
Lubię niezbyt słodkie ciasta, więc następnym razem utnę jeszcze krzynę...
icon_wink.gif
I ucięłam. Do brownies 150 g cukru, do 500 g sera tylko biała czekolada. Idealne.
Podałam do niego sos malinowo - jeżynowy.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Zrobiłam z połowy porcji i ostatecznie w keksówce. Dałam mniej cukru (niepotrzebnie bo chyba jednak za mało go dałam) bo wyszło zupełnie niesłodkie. Ale jak na niesłodkie ciasto całkiem dobre. Chociaż ja wole umiarkowanie słodkie rzeczy
gruebel_2.gif
Degustatorom za to jak najbardziej smakowało. A ja sobie poprostu posłodziłam kawe do niego
icon_mrgreen.gif
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
serbrow.jpg

Niezawodne. Problemy zaczynają się wtedy, gdy wrzodowiec jest w stanie wsunąć połowę na raz.
 

Załączniki

  • serbrow.jpg
    serbrow.jpg
    63.4 KB · Wyświetleń: 7
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy