Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

martinem

Member
Kwi 16, 2008
17
0
0
Po prostu niebo w gębie!!!
icon_smile.gif
Super przepis, tylko warto dodać dość gęsty serek, aby całość nie pływała, z malinami najlepsze
icon_smile.gif

Coś pysznego i łatwego
icon_smile.gif

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Dołączam do fanów tego ciasta:)
sernikobrownies1.jpg
sernikobrownies2.jpg

Załączniki

• sernikobrownies1.jpg
    sernikobrownies1.jpg
    48.3 KB · Wyświetleń: 2
  • sernikobrownies2.jpg
    sernikobrownies2.jpg
    41.3 KB · Wyświetleń: 2

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
po dlugim czasie nie robienia, potanowilam zrobic sernikobronies na zakonczenie mojego stazu w szpitalu. Jak zwykle przepis nie zawiodl-nie dosc ze wszyscy piali z zachwytu to jeszcze drukowany przepis rozchodzil sie jak cieple buleczki
icon_smile.gif

gonieczka

Member
Maj 28, 2008
2
0
0
i ja upieklam, rzeczywiscie odjazd!!!!!!!!!!
cheers.gif
mniam.gif

Lisko, bardzo dziekuje za przepis
anbetung.gif

DSC00094.JPG

Załączniki

• DSC00094.JPG
    DSC00094.JPG
    2.9 MB · Wyświetleń: 2

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
jak lubisz brownie to powinno Ci smakować bardzo.
ja nie przepadam za takimi ciastami, za czekoladowymi ogólnie nie przepadam.
kiedyś zrobiłam te sernikobrownies i się dalej do nic nie przekonałam
icon_wink.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
nie jadlam go ale planuje zrobic to ciasto jako pierwsze w nowej kuchni (po remoncie) a zdjecie z pierwszej strony przepisu (to drugie) ktore zamiescila dziunia jest na moim pulpicie zebym nie zapomniala o tym smakolyku
lecker.gif

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,948
2,293
113
jean @ 11 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=987040...że tak retorycznie zapytam
gruebel_2.gif
był ktoś komu nie smakowało?
gruebel_2.gif
Mnie nie bardzo. Nie rozwinę zbytnio wypowiedzi, bo piekłam w sierpniu i nie pamiętam szczegółów. Na pewno było dla mnie za słodkie. Mojej koleżance smakowało bardzo, nawet wzięła na wynos. A może siłą jej wepchnęłam, tylko też już tego nie pamiętam.
gruebel_2.gif

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Zrobiłam dzisiaj , miałam spore wątpliwości czy mi wyjdzie i czy będzie mi smakował. Piekłam 1 godzine i chyba troszke za długo bo ciasto niebyło specjalnie wilgotne ( troszke się wysuszyło ) Dodam ,że pierwszy raz piekłam tego typu ciasto i nie orientuje sie jak ma dokładnie wyglądac czy smakować
gruebel_2.gif
. Ograniczyłam tez ilość cukru - dałam troszke za mało
icon_neutral.gif
Ilość sera zwiększyłam do 800 g - dodałam do niego troche mąki ziemniaczanej bo bałam sie wyjdzie zakalec ( może niepotrzebnie ) Na wierzch - wiśnie z syropu . Mogłoby być ich zdecydowanie więcej
icon_mrgreen.gif
. Całość dobra , ale spodziewałam się czegoś więcej po przeczytaniu tylu mega pozytywnych opini . Zrobie go jeszcze raz i tym razem potrzymam krócej w piekarniku i dodam więcej wiśni
icon_wink.gif
Zdjęcie będzie jutro .

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
aguś25 @ 19 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=989868Całość dobra , ale spodziewałam się czegoś więcej po przeczytaniu tylu mega pozytywnych opini .
Nie dziwota, że nie smakuje, jak powinno, bo po Twoich modyfikacjach nawet nie wygląda, jak powinno.
icon_biggrin.gif

W Twoim wykonaniu to raczej przesuszony murzynek z serem, a nie cudownie wilgotne serowe brownies. Zrób zgodnie z przepisem (i koniecznie z malinami - wiśnie z z syropu to zupełnie nie to!), a przekonasz się, że ciasto warte jest grzechu i pochlebnych opinii.
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Modyfikacją było tylko zmniejszenie ilości cukru i dodanie odrobiny mąki ziemniaczanej do sera no i oczywiście wiśnie zamiast malin . Cukier i wiśnie - zmienione po przeczytaniu wielu opini na ten temat
icon_wink.gif
moim wymyslem było tylko dodanie mąki ziemniaczanej do sera i to nie wiele . Pozostaje podejrzenie ,że zasługą tego niewypału było zbyt długie pieczenie . Napewno zrobie jeszcze raz tym razem zgodnie z przepisem i wtedy zobacze jaki bedzie smak. Będe miała jakies porównanie
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy