Seromakowiec

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ja bede piekla w tym roku z gotowej masy makowej, bo nie dostalam samego maku,a nie mam czasu i mozliwosci jezdzic po sklepach polskich. Pocieszam sie tylko, ze wiele dziewczyn robilo z gotowej masy i byl dobry.
icon_biggrin.gif

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Moni, no to sie bedziemy wspierac.
icon_biggrin.gif
A jak potraktujesz gotowa mase, dodasz wszystko jak leci? Ja sie zastanawiam nad iloscia cukru, a reszte chyba wlasnie jak leci dodam.
gruebel_2.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
syso @ 21 Dec 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=794038Moni, no to sie bedziemy wspierac.
icon_biggrin.gif
A jak potraktujesz gotowa mase, dodasz wszystko jak leci? Ja sie zastanawiam nad iloscia cukru, a reszte chyba wlasnie jak leci dodam.
gruebel_2.gif
Syso ja bede dodawac wszytsko jak leci ale rezygnuje z cukru. Masa jest naprawde slodka do tego dzem tez jest slodki. Dorzuce jeszcze sporo bakali bo uwielbiam.
icon_mrgreen.gif
Syso a kiedy chcesz piec, bo ja we wtorek. Jak zrobie wczesniej to moze nie dozyc do swiat
rofl.gif

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Moni, ja tez chyba we wtorek, czyli juz jutro. To ciacho jest bardzo wilgotne i dlugo zachowuje swiezosc, ale szybko znika, bo jest pyszne, wiec dluzej niz pare dni u nas nie stoi.
icon_biggrin.gif

Bea, mam andzieje, ze ida Ci sie dostac mak albo mase, zadnych szans nie masz??

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
Popełniłam seromakowiec.
wink.gif
Jest on bardzo wilgotny, smaczny. Robiłam chyba za małe "kupeczki", bo mi się trochę zlało i zrobiło się coś na kształt zebry.
gruebel_2.gif
Ale w smaku pyszne. Nawet mój tata, który nie przepada za makowcami ( "znów pieczesz coś tylko dla siebie i mamy"), posmakował i chwalił. Bardzo dobre, dziekuję.
anbetung.gif

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
Też zrobiłam po raz pierwszy i jest pyszny. Użyłam masy Bakalland (pół puszki) i troche mniej cukru - reszta tak samo. Długo się piekł i trochę popękał na łączeniu maku z serem, ale polewa to przykryje
icon_mrgreen.gif
Już wiem że resztę masy makowej (to była wielka puszka) zuzyje zaraz po świętach
lecker.gif

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Moj juz gotowy ... wyglada fajnie ... potraktowalam go mleczka czekolada i posypalam orzechami wloskimi. Jutro degustacja
icon_smile.gif

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ciacho pyszne, jak zawsze, nawet z gotowej masy bylo super. Dodalam tylko 2 jajka i polowe cukru. Zdjecia nie zrobilam, bo zapomnialam. Zrobilam w prostokatnej blaszce i wyszedl bardzo ladny marmurkowy wzorek.
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy