dea @ 21 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=419028Agusiu ja używam masy z puszki (takiej z bakaliami) i dodaję wszystko oprócz cukru i kakao.dziękuję za pomoc![]()
AgusiaSz @ 22 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=419729mój nie chciał wyjść jak był ciepły
to poczekam, aż ostygniemoże wylezie![]()
![]()
i wylazł))))![]()
Basia_11 @ 29 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=422993Powiedzcie mi proszę, czy do masy serowej można użyć twarogu takiego w plastikowym wiaderku, mielonego, czy jednak lepiej kupić normalny twaróg, w kostkach i zmielić?
A co do maku - kompletnie żadnych bakalii?Mak może być z bakaliami- jeśli chcesz. A do masy serowej można użyć wiaderkowego
Basia_11 @ 29 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=422993męska decyzja zapadłaTak OT będzie- męska, czyli jaka? A damska decyzja czym się cechuje. Ja to myślałam, że męskie decyzje podejmują mężczyźni i damskie- kobiety.
Hichotka @ 30 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=423568Basiu ja robiłam ten seromakowiec z gotowej masy makowej (z bakaliami była Bakallandu) oraz z mielonego, już w wiaderku sera i wyszedł pysznościowy
Dzięki za informację, w takim razie robię z wiaderkowego, bo mam kupione na święto wiaderko 1 kg, którego w końcu nie wykorzystałam.
pozdrawiam serdecznie
Basia
Sinistra @ 29 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=423494Tak OT będzie- męska, czyli jaka? A damska decyzja czym się cechuje. Ja to myślałam, że męskie decyzje podejmują mężczyźni i damskie- kobiety.O rany... to jakaś prowokacja?![]()
No przecież tak się mówi jak się nad czymś długo zastanawia a potem zbiera w sobie i decyduje coś zrobić - że podjęło się męską (czyli stanowczą) decyzję. Przynajmniej odkąd ja sięgnę pamięcią to znam to powiedzonko i nie ma w nim żadnych antyfeministycznych podtekstów czy czegoś w tym stylu.
pozdrawiam
Basia
Basia_11 @ 30 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=423634nie ma w nim żadnych antyfeministycznych podtekstów czy czegoś w tym stylu.Język, jako część kultury, zawsze wartościuje. A prowokacja jedynie do przemyśleń w temacie
A to powiedzonko znam i ja. Ale nie używam.
Sini- feministka![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.