Seromakowiec

Martinka

Member
Mar 6, 2007
25
0
0
Pycha!!! Została mi masa makowa od świąt i akurat naszłam na ten przepis. Trochę spaprałam, bo chyba nie powinnam dawać do masy makowej dżemu (trochę luźnawe wyszło), ale ogólnie rewelka. Jutro Dzień Kobiet-zobaczymy co na to panowie
icon_smile.gif

Martinka

Member
Mar 6, 2007
25
0
0
Niestety ciasta już nie ma ale załączam zdjęcie (niestety nie jest takie ładne jak Basi)

obraz201vi1.jpg

Pozdrawiam
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

e-lunia

Member
Maj 24, 2005
523
0
0
Mam pytanie, jeśli robię w tortownicy, to jak układać mam te kupki mas? Naokoło, na przemian, tak jak pokazuje yenulka na zdjeciach? Robił ktoś w tortownicy? Planuję to ciasto na swięta i chciałabym, żeby wyszlo idealne ;)

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja bym ciapała naokoło i raz czarną raz białą masę
fiesgrins.gif

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
e-luniu proponowałabym Ci po prostu najpierw wylać masę makową na spód tortownicy a na to masę serową. ja co prawda robię w blaszce i najpierw bawiłam się w układanie szachownicy, ale ze leń jestem to teraz wylewam jedną masę, na to drugą i juz.smak pozostaje ten sam - czyli nieziemski, dlatego świeta bez tego sernika w moim domu nie mogą się obejść,oczywiscie zagości na wigilijnym stole
icon_smile.gif

Róża1

Member
Mar 13, 2007
950
0
0
Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum.
anbetung.gif
Bardzo podoba mi się ten seromakowiec.
Tylko mam pytanie co by było gdybym dała na spód cienką warstwę kruchego ciasta.
dontknow.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

dominique

Member
Lut 6, 2006
186
0
0
Bede tez robic na swieta tylko mam problem z serem, bo u nas tylko jest taki ser jakby w Polsce homogenizowany, bardzo luzny i nie wiem czy wyjdzie.. moze powinnam dac wiecej maki ziemniaczanej? Koniecznie chce zrobic to ciacho.

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Róża1

Member
Mar 13, 2007
950
0
0
Jestem z malutkiej miejscowości koło wrocławia .Na tę stronę trafiłam przypadkowo szukając przepisów na dobre i sprawdzone wypieki.bardzo mi się ta strona podoba.Narazie zaglądam tutaj rzadko bo wiadomo masa roboty przed świętami.Po świętach będę częstrzym gościem.Narazie jeszcze się dobrze nie zapoznałam z tą stroną i niewiem gdzie mogę się z wszystkimi przywitać, ale po świętach nadrobię,narazie wpadam tylko na chwile
ccwb.gif

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
ale głupoty wypisuję, oczywiście nie na wigilijnym tylko wielkanocnym stole
dump.gif
icon_biggrin.gif

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Carbo przy sernikobrownies z malinami napisała

CYTATsera uzylam Schichtkäse(to do dziewczyn z Niemiec) ktory zawiazalam w pieluche i dalam odkapnac przez noc nad wanna

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
dyzurne ciasto mojej mamy- przygotowuje je niemal za kazdym razem gdy jedziemy do Polski
icon_biggrin.gif
na Wielkanoc tez go nie zabraknie
icon_wink.gif
(jedyne ciasto, ktore moja mama bedzie piekla
icon_wink.gif
)

dominique

Member
Lut 6, 2006
186
0
0
No i w koncu kupilam gotowa mase makowa i teraz jestem w totalnej kropce, a zaraz zaczynam
icon_frown.gif
, wiec prosze, apeluje pomocy!
Zatem: nie wiem co dalej z ta masa, dodac jajka, dzem, proszek i kakao jak w przepisie czy taka tylko wrzucic do tego sera?
Stoje...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy