malwiśka @ 6 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14397327manka777 super pomysł z tymi banknotami! Tatusia na pewno nim uszczęśliwiłaś
dzięki bardzoo tak tatko był w szoku![]()
![]()
malwiśka @ 6 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14397327manka777 super pomysł z tymi banknotami! Tatusia na pewno nim uszczęśliwiłaś
dzięki bardzoo tak tatko był w szoku![]()
![]()
Hajastan @ 10 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441124Karina Cashel super boisko,![]()
wiecie może jak zrobić tort śmietanowy,żeby po bokach był ozdobiony czekoladą?chodzi mo oto,żeby czekolada wystawała na górze po za tort, kurcze nie wiem jak to napisać, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie![]()
chyba chodzi Ci o to, że:
wyciąć pasek pergaminu i szerokości większej niż wysokość tortu, polac go czekoladą, rozsmarwać i pwinąć dookoła tortu i do lodówki. A jak wystygnie i stwardnieje to odwinąć pergamin. Tak?
ola_wroclaw @ 10 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441130chyba chodzi Ci o to, że:
wyciąć pasek pergaminu i szerokości większej niż wysokość tortu, polac go czekoladą, rozsmarwać i pwinąć dookoła tortu i do lodówki. A jak wystygnie i stwardnieje to odwinąć pergamin. Tak?tak, tak ola o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak sie do tego zabrać, a powiedz brzegi muszą na siebie trochę nachodzić?, a nie wiesz czy sie dobrze kroi taki tort?dzieki![]()
![]()
Hajastan @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441542tak, tak ola o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak sie do tego zabrać, a powiedz brzegi muszą na siebie trochę nachodzić?, a nie wiesz czy sie dobrze kroi taki tort?dzieki![]()
nigdy nie robiłam)))![]()
ola_wroclaw @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441594nigdy nie robiłam)))
Buhahaha.... ale wiesz już jak![]()
był link na czekoladę, jakie cuda sie robi ale nie mogę znaleźć.
http://samiraka.blox.pl/resource/diabelski_tort.jpg
Hajastan @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441542tak, tak ola o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak sie do tego zabrać, a powiedz brzegi muszą na siebie trochę nachodzić?, a nie wiesz czy sie dobrze kroi taki tort?dzieki![]()
ja kiedyś dwukrotnie nawet robiłam takie boczki z czekolady. jak robiłam po raz pierwszy, to rozsmarowaną czekoladę na pergaminie do lodówki dałam i taką twardą owijałam tort - głupi pomysł, bo mi sie łamało i brzydko wyglądało. Za drugim razem od razu po posmarowaniu do tortu kleiłam. Było lepiej. Jeśli chcesz, żeby się nachodziły brzegi, to z tego od spodu musisz odkleić pergamin, a na lejącej czekoladzie to jest niewykonalne chyba. o ile pamiętam robiłam na styk a łączenie jakoś kamuflowałam. i lepiej dać więcej tej czeko, bo się potem za wysokie brzegi mogą łamać, albo prześwitywać.
a z krojeniem nie pamiętam problemów, tym bardziej, że torty były poza lodówką jakąś chwilę zanim je kroiliśmy. (jeden był jedzony w 30stopniowym upale, więc w ogóle dobrze, że czeko jako tako wytrzymała)
Hajastan @ 13 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1442374Jam dzięki za linka
no i spróbowałam, tylko trochę źle wymierzyłam i z 1cm mi zabraklo
Jaaaaaki cudnyalle efekt![]()
![]()
7manka777 różyczki śliczne![]()
a z czego te różyczki?
sabuto @ 6 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439751Śmietana roślinna inaczej się zachowuje niż zwierzęca i widać to już przy ubijaniu tak się śmiesznie pienia przy dekorowaniu jak jest w rękawie to pod wpływem ciepła z rąk gęstnieje i trzeba ją wyczuć i ubijać trochę mniej bo przy wyciskaniu się strzępi. To tak z moich doświadczeń z tą śmietaną. Osobiście nie lubię tego smaku taki sztuczny mi się wydaje,ale to trzeba indywidualnie określić sobie.
potwierdzam![]()
ja jej używam wyłącznie do dekoracji bo lepiej się z nią pracuje niż ze zwierzęcą
(no i nie można jej przebić)![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.