Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
malwiśka @ 6 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=14397327manka777 super pomysł z tymi banknotami! Tatusia na pewno nim uszczęśliwiłaś
icon_wink.gif
dzięki bardzo
icon_smile.gif
o tak tatko był w szoku
icon_smile.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Kolejny tort, tym razem dla fana FC Liverpool.
Nie przesadzalam z kolorami, bo to dla 33- latka...

Zamawiajaca chciala tylko truskawki i napis na wierzchu - nuuuuda
icon_mrgreen.gif

Wymyslilam cos fikusniejszego ale jednoczesnie nie przesadzonego...
Popatrzcie same

1.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    495.7 KB · Wyświetleń: 0

alekanna

Member
Wrz 6, 2010
45
0
0
jeśli chodzi o smietanę to ja od kilku lat używam biedronkowej mlecznej doliny 30%. Dla mnie jej smak jest bardzo dobry, chociaż gdybym tylko miała mozliwośc to używałabym takiej prosto od krówki. Dla mnie i moich bliskich właśnie ta biedronkowa jest lepsza w smaku niż na gotowym z cukierni, więc widzisz, trzeba ten smak dobrac samemu do swojego gustu. A szczerze to wypróbowałam przed biedronkową z 10 firm i nie podeszły nam smakowo.

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Alekanna też używam śmietany z biedronki, ta dla mnie jest najbardziej naturalna, o ile można tak mówić o śmietanie z pudełka
icon_mrgreen.gif
tylko ozdoby mi z niej nie wychodzą tak jak z innych długoterminowych kremówek
gruebel_2.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Karina Cashel super boisko,
anbetung.gif

wiecie może jak zrobić tort śmietanowy,żeby po bokach był ozdobiony czekoladą?
gruebel_2.gif
chodzi mo oto,żeby czekolada wystawała na górze po za tort, kurcze nie wiem jak to napisać, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie
gruebel_2.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 10 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1441124Karina Cashel super boisko,
anbetung.gif

wiecie może jak zrobić tort śmietanowy,żeby po bokach był ozdobiony czekoladą?
gruebel_2.gif
chodzi mo oto,żeby czekolada wystawała na górze po za tort, kurcze nie wiem jak to napisać, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie
gruebel_2.gif
chyba chodzi Ci o to, że:
wyciąć pasek pergaminu i szerokości większej niż wysokość tortu, polac go czekoladą, rozsmarwać i pwinąć dookoła tortu i do lodówki. A jak wystygnie i stwardnieje to odwinąć pergamin. Tak?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
ola_wroclaw @ 10 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1441130chyba chodzi Ci o to, że:
wyciąć pasek pergaminu i szerokości większej niż wysokość tortu, polac go czekoladą, rozsmarwać i pwinąć dookoła tortu i do lodówki. A jak wystygnie i stwardnieje to odwinąć pergamin. Tak?
tak, tak ola o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak sie do tego zabrać, a powiedz brzegi muszą na siebie trochę nachodzić?, a nie wiesz czy sie dobrze kroi taki tort?
gruebel_2.gif
dzieki
bussi.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Hajastan @ 11 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1441542tak, tak ola o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak sie do tego zabrać, a powiedz brzegi muszą na siebie trochę nachodzić?, a nie wiesz czy sie dobrze kroi taki tort?
gruebel_2.gif
dzieki
bussi.gif
ja kiedyś dwukrotnie nawet robiłam takie boczki z czekolady. jak robiłam po raz pierwszy, to rozsmarowaną czekoladę na pergaminie do lodówki dałam i taką twardą owijałam tort - głupi pomysł, bo mi sie łamało i brzydko wyglądało. Za drugim razem od razu po posmarowaniu do tortu kleiłam. Było lepiej. Jeśli chcesz, żeby się nachodziły brzegi, to z tego od spodu musisz odkleić pergamin, a na lejącej czekoladzie to jest niewykonalne chyba. o ile pamiętam robiłam na styk a łączenie jakoś kamuflowałam. i lepiej dać więcej tej czeko, bo się potem za wysokie brzegi mogą łamać, albo prześwitywać.
a z krojeniem nie pamiętam problemów, tym bardziej, że torty były poza lodówką jakąś chwilę zanim je kroiliśmy. (jeden był jedzony w 30stopniowym upale, więc w ogóle dobrze, że czeko jako tako wytrzymała)

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Hajastan super torcik i taki apetyczny ,jak to mówią nauka czyni mistrza następnym razem będzie idealnie
icon_lol.gif

7 manka777 super torcik Ci wyszedł różyczki też fajne.

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
sabuto @ 6 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439751Śmietana roślinna inaczej się zachowuje niż zwierzęca i widać to już przy ubijaniu tak się śmiesznie pieni
icon_smile.gif
a przy dekorowaniu jak jest w rękawie to pod wpływem ciepła z rąk gęstnieje i trzeba ją wyczuć i ubijać trochę mniej bo przy wyciskaniu się strzępi. To tak z moich doświadczeń z tą śmietaną. Osobiście nie lubię tego smaku taki sztuczny mi się wydaje,ale to trzeba indywidualnie określić sobie.
potwierdzam
icon_lol.gif

ja jej używam wyłącznie do dekoracji bo lepiej się z nią pracuje niż ze zwierzęcą
(no i nie można jej przebić
icon_question.gif
)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy