Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Torcik dla piłkarza. W kremach czuję się pewniej niż w masie cukrowej. Żeby jescze róże wychodziły mi takie piękne jak Wasze ...
cry_1.gif

Załączniki

• pi_ka.jpeg
    pi_ka.jpeg
    137.4 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Fajna pilka. Pieklas w misce?
Na niedziele tez mam zamowienie na torcik dla chlopca o tematyce pilkarskiej, fc Barcelona albo real Madryt. Tez zastanawialam sie nad pilka, ale chyba zrobie koszulke w barwach klubowych barcelony... Albo pilke z herbem klubu. Kusi mnie ta pilka:) Jeszcze zobacze moze wymysle cos ciekawego.

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Wlasnie zrobilam Poppeta, moshi monster.
Juz odebrany

ZIB_8097.jpg
ZIB_8098.jpg

Jutro robie pilke
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• ZIB_8097.jpg
    ZIB_8097.jpg
    233.1 KB · Wyświetleń: 0
  • ZIB_8098.jpg
    ZIB_8098.jpg
    228.3 KB · Wyświetleń: 0

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Karina, obydwa torciki super.
icon_lol.gif
Logo namalowane na masie cukrowej? A wąsiki z czego, żyłka?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
icon_razz.gif
Dzieki Kadarma.
Logo namalowane jest na marcepanie a wasiki to czarny drucik florystyczny (ten sam na ktorym ponabijane sa gwazdki na pilce), zabezpieczony od strony ciasta folia spozywcza, zeby nie mial kontaktu z ciastem.
Z pilka mialam troche roboty, bo to byla duza micha (80 cm obwodu, biszkopt z 17 jajek) a dno tej miski bylo lekko slaszczone. Po przelozeniu truskawkami i smietana i zlozeniu calosci do kupy ciasto mialo ksztalt kopca a nie pilki... Musialam troche rzezbic nozem i nadrabiac dekoracja ze smietany, zeby pilka byla w miare okragla.

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Zawsze chcialam upiec miska wedlug przepisu maleny h no i kiedy dostalam zamowienie na tort na roczek chlopca postanowilam wcielic plan w zycie. Moj misiek jest troche gruby w sobie, ale robie zazwyczaj bardzo delikatny biszkopt i przekladam go smietana z truskawkami i obawialam sie, ze gdyby byl szczuplejszy to moglby sie przewrocic w czasie transportu, albo wogole mogly siasc pod wlasnym ciezarem. Ale i tak jak na piewszy raz to jestem zadowolona z efektu.
Wielkie dzieki za pomysl malena h!

ZIB_8125.jpg

Załączniki

• ZIB_8125.jpg
    ZIB_8125.jpg
    246.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Piękny misiek. A to tort dla wędkarza: masa cukrowa, śmietana roślinna, galaretka.

Załączniki

• Zdjęcie1493.jpg
    Zdjęcie1493.jpg
    308.2 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny tak dawno mnie tu nie było, niesposób wszystkich wymienić, a boję się żeby kogoś nie ominąć, wszystkie torty przepiękne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Karina Cashel jak dajesz czarny barwnik do kremu, to on nie jest gorzki?

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Hajastan, nie zauwazylam zeby czarny barwnik w bitej smietanie dawal gorzki posmak. Uzywam barwnika wiltona i jest on bardzo wydajny, nie trzeba go dodac duzo zeby uzyskac czarny kolor. Na tyle tortow, ktore zrobilam nie zuzylam jeszcze jednego calego pojemniczka czarnego barwnika. No i nie robie czarnej smietany tak naprwde czarnej, staram sie uzyskac ciemno-grafitowy kolor, ktory i tak wydaje sie byc wystarczajaco ciemny kontrastujac z innymi - jasnymi kolorami. Nie ma tez sensu dodawac za duzo barwnika bo wtedy smietana sie wazy. Mialam okazje jesc wykonany przeze mnie tort z czarna smietana (akurat trafil mi sie na moim kawalku napis lego w torcie lego friends) i krem byl dobry, smakowal po prostu smietana. Probowalam tez czarnego buttercream, ktorym robilam napis na torcie dla Patrycji - zloty tort z rozami - i tez nic a nic nie bylo gorzkie.
A jakiego barwnika uzywasz, jakiej firmy, sprawdzalas date przydatnosci do spozycia?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dzięki,
bussi.gif
ja śmietane barwię takimi zwykłymi w proszku, a lukier plastyczny wiltonem w żelu, ale nie dawno zmieniłam sprzedawcę ze zwykłymi barwnikami no i spróbuję jaka będzie śmietana w msaku, tylko,że ja teraz będę robić krem ze smietany roślinnej.
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy