Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Karino, jesteś niesamowita!

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzieki za komplementy
icon_smile.gif

Napisy maluje.
Najpierw cieniutko walkuje marcepan klade na to rozwalkowana mase cukrowa i walkuje razem.
Drukuje sobie w wordpadzie napis w czcionce, ktora mi akurat pasuje i przerysowuje na mase i gotowe!

Demolka

Member
Lis 29, 2012
43
0
0
Karina-podpowiesz mi ile śmietany zużyłaś na tort w ksztaucie € ? pierwszy raz mnie czeka to jopkowanie i mam stresa ile czego kupić,chodzi mi oczywiście tylko o pokrycie tortu-dużo na to idzie masy?
icon_rolleyes.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
To byl spory tort. Blaszka wymiary 25x37
Przekrojony na trzy warstwy
Daje dosyc gruba warstwe smietany bo wkrajam kawalki truskawek i musza byc przykryte smietana.
Do przelozen i obsmarowania zuzywam 1,5l smietany i 100g mascarpone. Do dekoracji 0,5 l smietany i 150g mascarpone.

Demolka

Member
Lis 29, 2012
43
0
0
Dziękuję bardzo za jakże precyzyjną i szybką odpowiedź :D dokładnie koło takich wymiarów ma być ten mój nieszczęsny spongebob więc dlatego pytam, ile mam tych składników nakupić,takiego mam stresa że szok

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Czego to dzieci nie wymysla...
Ojciec zamawiając tort oddal dziecku telefon, żeby wytlumaczylo jaki tort chce...

Mlody powiedział, ze chce Zombie plant, który strzela iglami...
icon_eek.gif
...Niech zyje internet.

Mam nadzieje, ze to o tego kaktusa mu chodzilo, okaze się przy odbiorze...
Tak jak rok temu (chlopak dostal niebieskiego zombie plant) uważam, ze tort jest dziwaczny i brzydki, ale przecież nie odmowie zamówienia, bo mi się motyw nie podoba
icon_mrgreen.gif

ZIB_0115.jpg

Załączniki

• ZIB_0115.jpg
    ZIB_0115.jpg
    427.7 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Igly sa z marcepana.

Wiecie jakie jaja....zesmy sie z facetem nie dogadali....ja dzwonie do niego, ze tort do odbioru a on mi na to, ze jemu o przyszly wtorek chodzilo.
Odbieralam telefon w samochodzie, silnik chodzil, pytalam sie czy to o najblizszy wtorek chodzi: on, ze tak. Ponoc mowil date ale tego nie uslyszalam tylko tym najblizszym wtorkiem sie zasugerowalam.

Jeden telefon do znajomych, oddalam wiec torta w dobre rece, z checia go przyganeli
icon_smile.gif

Byla jeszcze opcja, zeby go za plot machnac ale mi sie go szkoda zrobilo.

Ja nietortowa, maz sie ogranicza wiec znajomi w takich przypadkach sa najlepsi
icon_smile.gif

Za tydzien powtorka z potworka-kaktusa, teraz na pewno pojdzie mi z nim szybciej, mam doswiadczenie ;)

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Ostatnio zartowalam, ze będę robila tort na setne urodziny o ile klient dozyje...
Impreza miała być w polowie czerwca.
Babka zamawiajaca ostatnio zadzwonila, ze pan coraz bardziej słabnie i przekladaja impreze, bo faktycznie boja się o jego...zycie
icon_eek.gif

Tak wiec tort czeka na odbior. Wyobrazacie sobie prawie stuletniego staruszka wiezc 15 kilometrow na impreze do hotelu, impreza zaczyna się o 21:30 ?????
No żeby to nie była jego ostatnia impeza, no wykoncza go....

Babka chciała, żeby tort przedstawial to, ze facet lubil tanczyc, lubil towarzystwo kobiet, lubil grac w toto lotka... a i ze lubil gotowac, prace w ogrodzie.
Szalenstwo, z garnkow i ogrodu zrezygnowałam, ale babka jeszcze przedwczoraj zadzwonila, żeby dodac maly bialy domek z jego nazwa MONARD, bo tam facet zyl cale zycie.
Uparla się i koniec, ten domek to mi pasowal do calosci jak swini siodlo, ale po pol godzinie namysłu znalazłam dla niego przystające miejsce!!!
Z tylu!!! HA!
Z przodu go nie widać i nie psuje mi efektu, ale jest!
Wilk syty i owca cala.

Oto efekt:
ZIB_0134.jpg

I z tylu, sławetny domek:
ZIB_0141.jpg

Załączniki

• ZIB_0134.jpg
    ZIB_0134.jpg
    244 KB · Wyświetleń: 1
  • ZIB_0141.jpg
    ZIB_0141.jpg
    246 KB · Wyświetleń: 1

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Dzis torcik z liliami. Srednio jestem z niego zadowolona...
icon_sad.gif

Dziewczyna chciała kilka lilii na malusieńkim torciku (21cm) i jeszcze dodatkowo upierala się przy pomarańczowych liliach...
Nie podoba mi się ich kolor, wolalabym zrobić wszystkie rozowe. Roz wygląda zawsze fajnie.
Pomarancz jakiś taki zdechly jest.
No ale wyszla z tortem zadowolona, to chyba dobrze.
Nie wszystkie torty musza mi się podobać, ważne, żeby oczekiwania zamawiających były spełnione....

ZIB_01681.jpg

Załączniki

• ZIB_01681.jpg
    ZIB_01681.jpg
    330.4 KB · Wyświetleń: 1

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy