Joanna @ 20 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=586606U mnie dziś powtórka - tym razem zamiast puree z jabłek, dałam żółciutki mus z dyni makaronowej, a zamiast cynamonu - przyprawę do szarlotki ( w skład której wchodzą cynamon, goździki, imbir i kardamon). No i piekę je jako muffiny...ale jaki mus Joanno z tej dyni?
tylko starta surowa, czy ugotowana?
Bea73 @ 20 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=587092ale jaki mus Joanno z tej dyni?
tylko starta surowa, czy ugotowana?
Joanna @ 21 Sep 2007 napisał:
kermidt @ 22 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=588104a czemu ono sniadaniowe? Malo slodkie?Tak jak już pisałam - jest mało słodkie i pożywne. Robiąc go ponownie dałam drobne płatki owsiane ( błyskawiczne), więc nawet ci, których zwykle wszelkie "śruty"kłują w zęby, jedli je ze smakiem. Następnym razem podobnie jak Pysia dorzucę do niego trochę orzechów. W formie muffinek świetnie się będzie nadawać na drugie śniadanie do szkoły.
P.S. Ciasto nie wydaje mi się ciężkie - jest wilgotne i puszyste.
margolcia @ 22 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=588369fajnie że można to ciasto zrobić w dwóch odsłonach: tradycyjnej i mufinkowej